Avtal med distributör i Tjeckien

Som ett led i att öka vår marknadsnärvaro i EU på ett kostnadseffektivt sätt har Zoomability nu skrivit avtal med en distributör i Tjeckien, FlexiThrone s.r.o.

Zoomability jobbar hela tiden med att utöka sitt distributörsnätverk. Med rätt distributörer, som kan sin hemmamarknad, kan vi få en “kick start” i olika länder. Och detta på ett mycket kostnadseffektivt sätt.

Senast i raden är FlexiThrone s.r.o i Tjeckien. Det är ett företag som sedan flera år sålt Golden Motors enkla hopfällbara elrullstol med samma namn. Med Zoomen i sitt sortiment kan de nu också vända sig till en lite annan målgrupp som har behov av en större rörelsefrihet utomhus. 

FlexiThron s.r.o har funnits på den tjeckiska marknaden i fyra år och har därmed stor erfarenhet av att sälja produkter till personer med nedsatt mobilitet. Avtalet bygger på en 6 månaders testperiod för att därefter, om allt flyter på bra, övergå till ett kontrakt som förnyas årligen. Det kinesiska bolaget Golden Motor är för övrigt Zoomabilitys leverantör av både motorer och batterier till Zoom Uphill.
 
Även om det 2021 förmodligen inte kommer vara frågan om några stora volymer så är avtalet viktigt för oss. Tjeckien har ca 10,7 miljoner invånare, men är bara en knapp femtedel av Sverige till ytan, och därmed lättare att bearbeta.

För övrigt har vi under januari och början av februari haft möten med flertalet av våra distributörer. Coronan har haft mer eller mindre negativ effekt på alla, men de ser positivt på 2021 och räknar med ökad försäljning.

 

För mer information kontakta

VD Pehr-Johan Fager
pj@zoomability.com
0709-203961

 

Om Zoomability Int. AB (publ) Zoomability har utvecklat och säljer en eldriven terränggående elrullstol, Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC (såsom konkurrenterna Permobil, Otto Bock och Pride) och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen.