Ascelia Pharma

Ascelia Pharma

Pris per aktie
25 SEK
Minsta investering
- SEK
Pre money value
- MSEK
Bransch
Läkemedel
Lista
Nasdaq OMX Stockholm
Emissionsvolym
200 MSEK
Teckningsperiod
21 feb - 5 mar
Första handelsdag
13 mar
Teckningsåtagande
150M
Garantiåtagande

Bakgrund

Ascelia Pharma är ett Malmö-baserat läkemedelsbolag specialiserat på utveckling av särläkemedel inom onkologi (cancer). Bolagets strategi är att utveckla läkemedel som fyller ett tomrum på marknaden, har en känd verkningsmekanism och med en relativt sett låg utvecklingsrisk. Ascelia Pharma har två produktkandidater – Mangoral® och Oncoral – under klinisk utveckling. Mangoral är ett nyskapande kontrastmedel för MR-scanning av levern. Mangoral är nu redo för den avslutande kliniska utveckling (fas III) med en adresserbar marknad som bedöms uppgå till USD 350–500 miljoner årligen och utan konkurrerande produkter inom sitt patientsegment.

Patientrekrytering för fas III-studien förväntas att inledas under H2 2019, och slutgiltiga resultat från studien beräknas kunna presenteras i slutet av 2020/början av 2021. Oncoral är ett cellgift i tablettform för behandling av magsäckscancer. Efter genomförda fas I-studier är Oncoral nu redo för fas II-utveckling. Erbjudandet kommer att finansiera fas III-studien för Mangoral (inkl. marknadsgodkännande) och kommersiella förberedelser för Mangoral. En mindre del nettolikviden kommer också att användas för fas II-förberedelser för Oncoral.

 

Magnus Corfitzen, VD för Ascelia Pharma: ”Ascelia befinner sig i en mycket spännande fas, framför allt med vår huvudprodukt Mangoral som närmar sig klinisk fas III-utveckling och marknaden. Dessutom fortsätter vi utvecklingen av vår andra produktkandidat Oncoral, som genomförde en fas I studie under förra året med lovande resultat. Emissionen säkrar oss medel för att genomföra fas III för Mangoral och förbereda kommersialisering och således kunna hjälpa de patienter som idag inte kan genomföra en MR-scanning med kontrastmedel. Med Mangoral ökar sannolikheten att hitta levermetastaser markant, vilket är avgörande för valet av rätt behandlingsmetod och patienternas överlevnadschanser. Marknaden för Mangoral uppskattas till USD 350–500 miljoner årligen och inom detta patientsegment förväntas Mangoral vara den enda produkten på marknaden.”

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.