BBS – Bioactive Bone Substitutes

BBS – Bioactive Bone Substitutes

Pris per aktie
49 SEK
Minsta investering
10813 SEK
Pre money value
- MSEK
Bransch
Medtech
Lista
First North
Emissionsvolym
MSEK
Teckningsperiod
5 feb - 18 feb
Första handelsdag
28 feb
Teckningsåtagande
-
Garantiåtagande

Bakgrund

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj är ett finskt hälsotekniskt företag som har utvecklat och konstruerat en innovativ nästa generation bioaktiv bentransplantatssubstitut för läkning av komplicerade benskador och andra komplikationer vid benläkning.

Bolaget grundades 2003 av ortopediprofessor Pekka Jalovaara och Elecster-grundaren Tuomo Halonen. BBS produkt, ARTEBONE®, grundar sig på forskning från Uleåborgs universitet. ARTEBONE® är avsedd att användas i ortopedisk kirurgi för behandling av benskador och -förändringar samt vård vid benläkningsproblem. Indikationsområdena innefattar lemmar, såsom hand och fotled, och bäcken och axelbladet.

ARTEBONE® är en medicinteknisk produkt i form av en pasta i en fylld och fullt användningsklar spruta som injiceras till patienter med benläkningsproblem. Pastan i ARTEBONE® baseras på två huvudkomponenter, dels en proteinfraktion från renben som innehåller bentillväxtfaktorer samt ett TCP-granulat, som utgör stödstrukturen för bentillväxt i normalt ben.

Fördelarna med ARTEBONE® är många, bl.a.:

  • Konstruktionen med en användningsklar spruta gör den enkel att använda för kirurgerna som inte behöver blanda material, fylla instrument eller andra förberedningar innan användning.
  • Kräver enbart ett ingrepp jämfört med flera konkurrerande metoder som kräver två eller fler ingrepp.
  • Benläkningsförmågan hos ARTEBONE® är väldigt god tack vare de unika egenskaperna i proteinet från renskelett. Renar fäller sina horn varje år som växer till varje år på nytt därmed måste renar ha mycket stark bentillväxtförmåga som speglas i deras bentillväxtprotein. ARTEBONE® innehåller ett naturligt spektrum av bentillväxtprotein från renar.
  • Konkurrenskraftigt pris

Produkten har genomgått och passerat alla kliniska tester och slutförande av CE märkning inför försäljningsstart i Europa pågår. När denna är färdigställd planerar bolaget inleda produktion i Bolagets egna produktionsanläggning i Reisjärvi i norra Finland. I den befintliga produktionsanläggningen har man idag en produktionskapacitet om ca 25 000 implantat per år.

Bolagsnyheter

Detta bolag har för närvarande inga bolagsartiklar på IPO.se

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.