Carbiotix

Carbiotix

Pris per aktie
4,45 SEK
Minsta investering
5117 SEK
Pre money value
28,5 MSEK
Bransch
Medtech
Lista
Spotlight
Emissionsvolym
12,4 MSEK
Teckningsperiod
12 sep - 26 sep
Första handelsdag
18 okt
Teckningsåtagande
60%
Garantiåtagande

Bakgrund

Carbiotix tillhandahåller genom sin forskning och utveckling produkter och läkemedel som ökar produktionen av goda bakterier från tarmen för att motverka flera olika metabola och kroniska sjukdomar. Produkterna baseras på Bolagets egna nyttiga bakteriestammar i kombination med egenutvecklade lösliga fibrer samt innovativa sätt att utveckla dessa läkemedelssubstanser.

Carbiotix grundades 2014 baserat på flera års forskning inom Avdelningen för Bioteknik vid Lunds universitet och Antidiabetic Food Centre (AFC) i Lund. Under sin forskning fick Dr. Peter Falck idén till en ny prebiotisk löslig fiber som kan användas för att öka mängden nyttiga bakterier och metaboliter i kroppen. Fibern benämns Carbiotix AXOS och framställs med hjälp av ett speciellt enzym som gör det möjligt att framställa hemicellulosa från majs, något som inte är möjligt med kommersiella enzym.

Verksamheten bedrivs idag genom tre verksamhetsben:

  • Utveckling av det prebiotiska fibret Carbiotix AXOS, vilket enligt genomförda tester har bättre egenskaper och kommer att vara betydligt billigare att framställa än befintliga fibrer på marknaden.
  • Läkemedelsutveckling kopplad till olika metabola och kroniska sjukdomar. Bolaget utvecklar i dagsläget två läkemedelskandidater (avseende ämnesomsättningsrubbningar och IBD).
  • Försäljning av konsumenttest för tarmhälsa.

Bolagsnyheter

Social media