Dicot

Dicot

Pris per aktie
5,15 SEK
Minsta investering
- SEK
Pre money value
26,5 MSEK
Bransch
Biotech
Lista
Aktietorget
Emissionsvolym
11,3 MSEK
Teckningsperiod
2 maj - 24 maj
Första handelsdag
20 jun
Teckningsåtagande
-
Garantiåtagande

Bakgrund

Dicots affärsidé är att utveckla produkten Libiguin som läkemedel för behandling av sexuella dysfunktioner. Libigiun adresserar de vanligaste typerna av sexuella dysfunktioner såsom erektionsproblem, för tidig utlösning samt minskad lust. Dicot har redan kunskap om att medlet har önskad effekt hos patienter, vilket minskar risken för projektet betydligt.

Utvecklingen sker i egen regi upp till kliniska faser. Det är bolagets intention att därefter vid lämpliga tidpunkter ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade-sale, med ett etablerat större läkemedelsföretag för att kunna introducera Libiguin på världsmarknaden.

Dicot står nu inför att tillverka Libiguin i större skala och sedan genomföra de toxicitetstester och studier som krävs för att nå myndigheternas godkännande av klinisk prövning av Libiguin. I samband med noteringen genomför bolaget en spridningsemission på ca 11,3 MSEK med huvudsyftet att använda kapitalet till bolagets prekliniska utvecklingsprogram samt stärka upp organisationen för att kunna genomföra det utvecklingsprogram och aktiviteter som krävs för kliniska prövningar.

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.