Tendo

Tendo

Pris per aktie
13,50 SEK
Minsta investering
4725 SEK
Pre money value
25 MSEK
Bransch
Hälsa
Lista
Spotlight
Emissionsvolym
18,75 MSEK
Teckningsperiod
14 mar - 28 mar
Första handelsdag
6 apr
Teckningsåtagande
14 MSEK
Post money value
-

Bakgrund

Tendo utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel, initialt till personer med funktionsnedsättningar i händerna.

Tendo OneGrip, som är Bolagets första produkt, är en handske med ett s.k. integrerat exoskelett (en stödstruktur på utsidan av kroppen) som assisterar personer med begränsad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada (”Spinal cord injury” eller ”SCI”). Produkten är minimalistiskt designad och styrs helt intuitivt av kroppens egna faktiska rörelser, samtidigt som den kan assistera en rörelse som kroppen själv inte kan reagera på. På så vis hjälper Tendo OneGrip användaren att greppa, hålla och släppa olika objekt.

För de personer som har funktionsnedsättningar i händerna till följd av en ryggmärgsskada, erbjuds idag en personlig assistent för att klara vardagens aktiviteter. I vissa fall erbjuds även komplicerade kirurgiska ingrepp med lång rehabiliteringstid, som för vissa endast leder till mindre förbättring. För närvarande finns det inte något motsvarande robotiserat hjälpmedel, likt Tendo OneGrip, som löser de komplexa behov som en SCIpatient har. Därför bedömer styrelsen i Tendo att det föreligger ett behov av ett hjälpmedel anpassat för patientgruppen, som kan höja självständigheten och samtidigt bidra till en avsevärt förbättrad livskvalitet.
Bolagets framtida målgrupp, individer med begränsad handfunktion till följd av t.ex. ålder, stroke, MS och RA, har enligt styrelsen också ett behov av en produkt likt Tendo OneGrip. Detta grundar sig i att dagens alternativ i regel är stora och otympliga med bristande design och utseende. Tendo OneGrip löser detta genom att vara minimalistiskt designad, bekväm att ha på sig hela dagen, kännas som en naturlig del av kroppen, samtidigt som produkten är hygienisk.

Source: https://www.tendoforpeople.se/_files/ugd/6d10c5_e342c060ed914f6d973b9b52dab74ba6.pdf

 

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.