Ziccum

Ziccum

Pris per aktie
5,26 SEK
Minsta investering
- SEK
Pre money value
15,8 MSEK
Bransch
Medtech
Lista
Spotlight
Emissionsvolym
15,8 MSEK
Teckningsperiod
19 sep - 3 okt
Första handelsdag
25 okt
Teckningsåtagande
-
Garantiåtagande

Bakgrund

Ziccum AB (”Ziccum”) är ett medicintekniskt utvecklingsbolag som utvecklar torra beredningsformer av produkter som i nuläget enbart finns i vätskeform med bolagets patenterade teknologi LaminarPace. Huvudsyftet med noteringen på Spotlight är enligt bolaget att finansiera vidareutveckling och förädling av utvalda projektsubstanser. 

Ziccum grundades som en spin-out från Inhalation Sciences (noterat på Spotlight Stock Market sedan september 2017) där man utvecklat den patenterade teknologin, LaminarPace, för torkning av känsliga läkemedelssubstanser. Konceptet utvecklades av Inhalation Sciences för att generera små mängder mikroniserat material vilket är en förutsättning för att, ändamålsenligt, administrera ett ämne till lungan. Med bolagets teknologi utvecklas torra beredningsformer av produkter som i nuläget enbart finns i vätskeform. Därigenom kan Ziccum öppna nya marknader, skapa nya patent och generera intäkter från försäljning av licenser till den nya beredningsformen. 

”Ziccum är ett bolag i tidig kommersialiseringsfas men vi har en teknik och en metod som har utvecklats under lång tid och validerats i flera projekt. Vi fokuserar på en marknad (biologiska läkemedel) på stark frammarsch och där historien, trenderna och behoven tydligt talar för värdet av att kunna framställa produkter i torr form men där de tekniska lösningarna för att göra detta har saknats. Att notera Ziccum på Spotlight är en spännande utmaning. En notering möjliggör för oss att kunna driva våra planer för kommersialisering vidare med mer resurser och därmed högre fart.” säger Göran Conradsson, VD på Ziccum.

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.