ESEN eSports startar turneringen King of Nordic i spelet League of Legends

foto: esenesports.com

Sändningsbolaget ESEN eSports meddelar idag att de startar turneringen King of Nordic: League of Legends under fem veckor med start 15 november 2017. Turneringen arrangeras i samarbete med League of Legends Sverige – ett community med över 38 000 svenska medlemmar. Produktionen gör att bolaget uppnår målet om att öka antalet sändningar och speltitlar under konceptet King of Nordic under 2017.

– Jag är otroligt stolt över att vi lyckats uppnå bolagets målsättning under 2017. Med King of Nordic: League of Legends kan vi engagera fler tittare och erbjuda våra partners fler tillfällen att kommunicera med vår eftertraktade målgrupp. Samarbetet med League of Legends Sverige är en stor tillgång som både säkrar tittar- och spelarengagemang. Långsiktigt etablerar vi ett välprövat turneringsformat i ett av världens största spel med stor svensk följarbas, säger Joakim Stenberg, vd på ESEN eSports.

– När vi startade 2011 hade vi ingen tanke på att vår grupp skulle växa till att bli Nordens största community för spelare i League of Legends. Nu tar vi nästa stora steg i utvecklingen av vår community genom att erbjuda medlemmarna att tävla i King of Nordic. Tillsammans med ESEN eSports skapar vi något som verkligen har saknats av våra medlemmar, säger Gunnar Abrahamsson, Admin på League of Legends Sverige.

Om King of Nordic: League of Legends
King of Nordic: League of Legends är en turnering riktad mot spelare med ambitioner om att bli proffs men som saknat en relevant plattform att synas på. Turneringen kommer att sändas med engelskspråkiga kommentatorer på ESEN eSports twitchkanal .

  • Kval: Ett kval per vecka under fyra veckor med start 15 november. ESEN eSports sänder kvalfinalen varje vecka. Finalisterna kvalificerar sig till ett slutspel.
  • Slutspel: De fyra kvalificerande lagen tävlar om att vinna titeln King of Nordic.
  • Antal lag som förväntas delta varje vecka: 64 lag | 320 spelare

Om League of Legends
League of Legends är ett MOBA-spel (multiplayer online battle arena) som utvecklats av Riot Games. Spelare får välja mellan olika hjältar och delta i strategiska slag som spelas fem mot fem med målet att förstöra motståndarnas bas. Spelet har en stor professionell scen och det senaste världsmästerskapet sågs av 43 miljoner unika tittare och hade en prispott på 6 miljoner dollar. Bolaget estimerade i en intervju från 2016 att de har över 100 miljoner aktiva spelare varje månad

Kontakt

Joakim Stenberg, vd ESEN eSports

+46 70 772 87 72

joakim@esenstudio.com

Matti Johansson, mediekontakt Geelmuyden Kiese
+46 76 811 65 66
matti.johansson@gknordic.com

Om ESEN eSports

ESEN eSports AB är Sveriges första renodlade publika esportbolag där alla kan vara delägare. ESEN är ett av Sveriges största sändningsbolag för esport och gaming. ESEN producerar stora esportturneringar som till exempel King of Nordic samt gör och sänder turneringar på evenemang som Copenhagen Games, datorfestivalen Birdie, Digitaly X och DreamHack. ESEN arrangerar även andra evenemang och programserier inom esport, cosplay och gaming.

Om League of Legends Sverige

League of Legends Sverige är Nordens största community på Facebook för personer intresserade av spelet. Gruppen startades 2011 och har idag fler än 38 000 medlemmar. Övervägande andelen av våra medlemmar (90+%) är killar i åldrarna 13 – 34 varav de flesta (88+%) är 18 år eller äldre. En av nycklarna till gruppens framgång är våra Admins som ser till att vi är en community där medlemmarna trivs och där “troll” blir utkastade. Vi gillar att spela schysst!