Första brittiska rugbyavtalet för PolarCool med Scarlets Rugby

PolarCool AB (publ) har ingått ett avtal med Scarlets Rugby om användning av PolarCap® System. Avtalet innebär ett viktigt första steg in på den stora brittiska rugby-marknaden där Scarlets Rugby är ett av de stora lagen i United Rugby-ligan.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning.

Avtalet med Scarlets Rugby innebär att PolarCap® kommer att användas under starten av den kommande säsongen i en testperiod, med målsättningen att därefter övergå i ett två-årigt kommersiellt avtal. Avtalet är av strategisk betydelse då det markerar en introduktion för PolarCap® både till rugby-sporten i Storbritannien och United Rugby-ligan.

Rugby är en av PolarCool viktigaste marknader. Här finns mer 180,000 klubbar och mer än 6.6 miljoner spelare globalt. Samtidigt löper rugbyspelare högre risk att drabbas av hjärnskakning än andra idrottare. Bolaget för diskussioner med flera kommersiella klubbar både i Frankrike och England, där intresset att minska effekterna av de skadorna som kan uppstå i samband med hjärnskakning är stort.

PolarCools VD Erik Andersson kommenterar:

-I vår bearbetning av den brittiska marknaden är den nu glädjande att vi fått vårt första avtal inom rugby. Vi märker att efterfrågan på lösningar gällande problemen med huvudskador inom rugbyvärlden är stor. I takt med ökad medvetenheten om behandlingsmöjligheten med PolarCap® ser vi framför oss en accelerande etablering inom detta marknadssegment.

Scarlets Rugby är ett av de fyra professionella walesiska rugbyunionslagen och är baserade i Llanelli, Wales, Storbritannien. Klubben har en framgångsrik historia och har producerat några av de bästa rugbyspelarna i världen. De spelar i United Rugby Championship och European Rugby Champions Cup.

För mer information

Erik Andersson –  VD PolarCool AB (publ)                             
+46 – 738 60 57 00                                                          
E-mail: erik.andersson@polarcool.se

Om PolarCool AB (publ)

PolarCool AB (publ) är ett medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer produkter inom idrottsmedicin. Bolaget fokuserar på behandling av hjärnskakning och upprepade huvudsmällar. PolarCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market.