Gold Town Games uppdaterar runt P2E-spelet Cricket Star Manager

Spelbolaget Gold Town Games (“Bolaget” eller ”GTG”) tecknade under slutet av januari 2022 avtal om att utveckla ett utveckla ett cricketspel med play-to-earn (P2E) funktionalitet på GTG:s managerspelsplattform tillsammans med spelproducenten CS Games som tillhandahåller finansieringen samt know-how inom blockkedja. GTG:s ordervärde är ca 17,5 MSEK var av 10 MSEK betalas kontant och 7,5 MSEK i CS Games aktier genom en kvittningsemission. 
 

Gold Town Games har erhållit den första utbetalningen om 2,5 MSEK från CS Games. Detta innebär att den grundläggande projektplanen är på plats och att Cricket Star Manager går in i nästa utvecklingsfas. Cricket Star Manager förväntas nå marknaden i en första version i slutet av det tredje kvartalet 2022. 

”Det är en milstolpe för Gold Town Games att vara med och leda utvecklingen i detta nya och spännande segment av spelbranschen. Det är vår målsättning att Cricket Star Manager skall kunna sätta en ny standard för P2E-spel där spelaren, oavsett betalningsförmåga, är i fokus och kan få en hög spelupplevelse utan några initiala investeringskostnader i spelet”, säger Gold Town Games VD, Pär Hultgren, i en kommentar.

Pär Hultgren
VD
ir@goldtowngames.com

GOLD TOWN GAMES utvecklar en egen teknik- och designplattform för mobila sportmanagerspel. Bolaget har sitt säte i Skellefteå och leds av VD Pär Hultgren. Ett engagerat team bestående av 17 medarbetare producerar och publicerar World Hockey Manager och World Football Manager. Tillsammans med dotterbolagen Sideline Labs och Grand Pike producerar bolaget också de kommande managerspel för amerikansk fotboll och baseboll. Gold Town Games vision är att vara världsledande inom mobila sportmanagerspel genom att utmana och utveckla genren.