IPO: FINNS ETT GÄNG SPÄNNANDE MÅLBOLAG – HODL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hodl Spac har för avsikt att hitta ett målbolag inom blockkedje-industrin med ett marknadsvärde på mellan 100 och 500 miljoner kronor. Siktet är inställt på onoterade bolag med bra ledning och som har en bevisad, eller tilltänkt affärsmodell som kan fungera.

“Vi sitter på ganska mycket traditionell kunskap kring noteringar och IPOs och en noterad miljö så vi tror att det kan vara en bra brygga mellan blockkedjevärlden och den traditionella finansvärlden”, sade vd Vahid Toosi nyligen i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt Spotlights regler måste Hodl hitta ett bolag att köpa inom 24 månader. Vahid Toosi tycker att det finns många intressanta objekt därute men tror att det kommer att dyka upp fler inom de närmsta sex månaderna.

“Jag tror att fler databasorienterade bolag, eller ‘web 2’-bolag om du vill, kommer att börja skifta över till ‘web 3’-bolag och där är vi redo att hugga i. Men absolut, det finns ett gäng spännande bolag”, säger vd:n.

https://www.youtube.com/watch?v=aL6v9LGuKvU

image

Bild: Hodl Spacs vd Vahid Toosi intervjuas av Nyhetsbyrån Direkts reporter Adam Wahlfeldt.

Inför noteringen gör Hodl Spac en nyemission på 29,5 miljoner kronor. Teckningskursen har satts till 5 kronor per aktie.

Bolagets grundare, ledning och styrelse har åtagit sig att köpa aktier motsvarande minst cirka 27 procent av erbjudandet, därutöver har ett antal investerare åtagit sig att teckna för motsvarande 54 procent.

Anmälningsperioden väntas pågå till den 13 januari 2022. Första handelsdag är beräknad till den 21 januari 2022.