IPO: TECKNA TEQNION – PRIVATA AFFÄRER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tidningen Privata Affärer rekommenderar teckning av aktier i industrikoncernen Teqnion som vill lista sig på Nasdaq First North den 4 april.

Det skriver tidningen på onsdagen.

“Teqnion är ett spretigt men snabbväxande tillväxtbolag. Med en tydlig lönsamhet och en fast teckningskurs är det läge att slå till. Inte minst om du letar efter ett litet expansivt industribolag”, resonerar Privata Affärer.

Att verksamheten spretar mellan dotterbolagens olika verksamheter är på gott och ont. Det sprider riskerna, men gör att Teqnion blir mer som ett konglomerat än ett renodlat bolag, noterar tidningen.

“Värderingen känns sammantaget som lockande, men bygger på att expansionen går bra”, skriver Privata Affärer om industrikoncernsaktien.

I förra veckan meddelades att Teqnion har beslutat att genomföra en nyemission på 80 miljoner kronor samt att ansöka om att lista aktierna på Nasdaq First North. Värderingen av bolaget uppgår till cirka 340 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Fem så kallade cornerstone-investerare har åtagit sig, förutsatt att vissa villkor uppfylls, att förvärva aktier motsvarande totalt 80,8 procent av erbjudandet, motsvarande 15,4 procent av de utestående aktierna i bolaget efter emissionen.

De fem är Creades, Consensus Asset Management, Aktia Fondbolag, familjen Hamberg och familjen Kjell.Johan Lind +46 8 5191 7954 Nyhetsbyrån Direkt