Marcus Wallenberg utsedd till vice styrelseordförande i EQT AB

EQT AB meddelar idag att styrelsen har utsett Marcus Wallenberg till vice styrelseordförande. Efter EQT AB:s årsstämma den 2 juni 2021 består styrelsen i EQT AB av Conni Jonsson (styrelseordförande), Marcus Wallenberg (vice styrelseordförande), Margo Cook, Edith Cooper, Johan Forssell, Nicola Kimm, Diony Lebot och Gordon Orr.  Conni Jonsson, styrelseordförande i EQT ABs styrelse, kommenterar,  ”Jag kan med glädje konstatera att EQT AB:s styrelse har utsett Marcus Wallenberg till vice styrelseordförande. Marcus kommer att tillföra mycket kunskap och erfarenhet från olika branscher och sektorer vilket tveklöst kommer att vara till stor fördel, både för mig och hela styrelsen. Med Marcus som vice styrelseordförande kommer EQT AB ha ett robust och hållbart ledarskap i styrelsen, anpassat för en global, snabbväxande organisation i konstant utveckling.”

Kontakt
Olof Svensson, Head of Shareholder Relations, +46 72 989 09 15
Nina Nornholm, Head of Communications, +46 70 855 03 56
EQT Press Office, press@eqtpartners.com, +46 8 506 55 334 

Om EQT
EQT är en syftesdriven och global investeringsorganisation som fokuserar på strategier för aktivt ägande. Med ett nordiskt arv och ett globalt tankesätt har EQT ett track record av stabil och attraktiv avkastning inom flera geografiska områden, sektorer och strategier som sträcker sig över nära tre årtionden. EQT är den enda stora aktören på privata investeringsmarknaden i världen med investeringsstrategier som täcker alla faser i ett företags utveckling, från start-up till mogna faser. Tillsammans med Exeter har EQT idag mer än EUR 67 miljarder i förvaltat kapital i 26 aktiva fonder inom två affärssegment – Private Capital och Real Assets.
 
Med rötterna i Wallenbergfamiljens entreprenöriella tankesätt och filosofi om långsiktigt ägande styrs EQT av ett antal djupt förankrade värderingar och en tydlig företagskultur. EQT förvaltar och rådger flera fonder och investeringsenheter som investerar över hela världen med målsättningen att framtidssäkra bolag, skapa attraktiv avkastning och ha en positiv påverkan med allt EQT gör.

EQT AB-koncernen avser EQT AB (publ) och dess direkta och indirekta dotterbolag, vilka inkluderar general partners och juridiska personer som rådger EQT-fonder samt EQT-fonders fondförvaltare. EQT har kontor i 24 länder i Europa, Asien-Stillahavsområdet och Nord- och Sydamerika, och har mer än 975 medarbetare.

Mer information: www.eqtgroup.com
Följ EQT på LinkedIn, Twitter, YouTube och Instagram