NetNordic installerar gigabitnätverk på hotell i Göteborg baserat på In:xtnd™

Systemintegratören NetNordic har tillsammans med sin hotellkund valt InCoax lösning In:xtnd™ för att uppgradera hotellets IPTV- och bredbandstjänster.

Ett boutique-hotell i Göteborg som ingår i en större hotellgrupp, valde tillsammans med sin systemintegratörs-partner NetNordic att uppgradera sitt bredband med InCoax nya In:xtnd-lösning med hastigheter på upp till 2,5 Gigabits per sekund i befintliga koaxialkabelnät. NetNordic kommer även använda In:xtnd för att leverera högkvalitativa IPTV-tjänster till hotellets alla rum. Ordern omfattar en lösning till totalt 98 rum och levereras under mars månad.

NetNordic är en nordisk oberoende systemintegratör med fokus på lösningar och tjänster för sina kunder inom nätverk, datacenter, säkerhet och telefoni. Med NetNordic Hospitality Solutions kan hotell erbjuda gästerna lösningar och tjänster för en bekväm hotellupplevelse. NetNordic har flera produktområden där In:xtnd kan vara aktuellt. Utöver hotell arbetar NetNordic även med hälsa- och välfärdsteknik på flera stora sjukhus samt lösningar för offshore-industrin och shipping som redan idag har koaxialkabelnätverk.

Kunden och den planerade installationen representerar ett typiskt kundfall där ett hotell med hjälp av InCoax nya lösning In:xtnd, önskar uppgradera bandbredden på ett kostnadseffektivt sätt med minimal påverkan för verksamheten och fastigheten. En stor fördel med In:xtnd är att man kan återanvända befintliga koaxialkablar och slipper dra nya kablar eller fiber till respektive hotellrum, vilket gör att hotellet inte behöver stänga ner eller förlora debiterbara hotellnätter. Återanvändning av befintlig kabel speglar bra den miljöprofil de flesta hotell idag försöker att upprätthålla.

“Vi är mycket glada att NetNordic har valt att gå vidare med denna första installation i hospitality-segmentet av vår senaste produkt In:xtnd och att de för diskussioner om flera liknande projekt i närtid. Vi ser en ökad efterfrågan på snabbt bredband för hotell,” säger Håkan Rusk, Chief of Sales and Marketing Operations för InCoax.

”Vi ser stora möjligheter att jobba nära tillsammans med InCoax för att erbjuda In:xtnd som en bredbandstjänst som lätt kan kombineras med befintliga erbjudanden inom bl a Wifi/gästnätverk och IPTV till flera hotellkedjor” säger Bjørn-Erik Eskemose, Key Account Manager, NetNordic Communications.

För ytterligare information:
Peter Carlsson, vd, InCoax Networks AB
peter.carlsson@incoax.com
+46 70-8563427

Om In:xtnd
In:xtnd är lätt (EASY) att installera eftersom det använder byggnadens existerande kabelinfrastruktur för uppkoppling av bredbandslösningar (fiber access extension). Modemen kopplas enkelt in av användaren själv och systemet kan driftsättas i olika steg, vilket gör att den dagliga driften av exempelvis hotell och sjukhus störs minimalt. In:xtnd är snabbt (FAST), 2,5 Gbps data på varje kanal, i princip symmetriskt (lika snabb upp- som nedladdning av data). In:xtnd är smart (SMART) eftersom det använder existerande kabelnät och därmed även det miljömässigt smartare alternativet. Snabb och lätt driftsättning leder även till ökad tillgång till fastigheter och därmed flera abonnenter, samt kort tid till att tjänster kan driftsättas (short time to revenue).

Om InCoax Networks AB (publ)
InCoax utvecklar innovativa lösningar för bredbandsuppkoppling. Med In:xtnd™ erbjuder vi världens ledande telekom- och bredbandsoperatörer nästa generations smarta och hållbara nätverkslösningar. Lär mer om hur du kan Join the Gigabit speed Revolution på inxtnd.com eller besök vår corporate site incoax.com. Augment Partners AB, tel. +46 8-505 651 72 info@augment.se , är bolagets Certified Adviser.