Ny VD och koncernchef för Karnov Group

Styrelsen för Karnov Group AB (publ) har idag utnämnt Pontus Bodelsson som ny VD och koncernchef för Karnov Group. Beslutet följer efter att Flemming Breinholt har meddelat sin intention att lämna rollen som nuvarande VD och koncernchef för bolaget. Pontus Bodelsson tillträder rollen den 10 maj 2021.

“Styrelsen vill tacka Flemming Breinholt för hans hängivenhet och bidrag till Karnov Group under sin tid som VD och koncernchef för bolaget. Under Flemmings ledarskap har Karnov Group gått från att vara privatägt till att bli ett värdeskapande börsnoterat bolag på Stockholmsbörsen, och har såväl expanderat till närliggande vertikaler som framgångsrikt etablerat sig på strategiska marknader. Flemming lämnar efter många år i rollen, med outtröttliga insatser för att positionera Karnov Group där bolaget är idag. Jag önskar honom all lycka framöver”, kommenterar Magnus Mandersson, styrelseordförande i Karnov Group.

”Vi är mycket nöjda över att ha utnämnt Pontus Bodelsson som ny VD och koncernchef för Karnov Group. Pontus har mer än 20 års erfarenhet från rollen som VD och kommer att bidra med starka ledaregenskaper och med erfarenhet av förändringsledning och digital transformation. Pontus är en mycket bra matchning med Karnov och vi tror att vi med Pontus vid rodret kommer att fortsätta skapa värde framöver”, tillägger Magnus Mandersson.

”Jag har haft fantastiska år på Karnov Group och jag är så stolt och hedrad över att ha fått lett bolaget till dagens marknadsledande position inom affärskritiska informationslösningar i Skandinavien. Det har nu blivit dags för mig att lämna över stafettpinnen till Pontus Bodelsson som kommer att ta bolaget vidare till nästa fas”, kommenterar Flemming Breinholt.

”Jag ser mycket fram emot att tillträda rollen som VD och koncernchef för Karnov Group, ett bolag jag har följt noga i flera års tid. Jag är glad och ödmjuk över att ha blivit anförtrodd möjligheten att leda ett så spännande bolag mot sin nästa viktiga fas, tillsammans med kompetenta och talangfulla medarbetare”, kommenterar Pontus Bodelsson. 

Pontus Bodelsson, född 1967, har mer än 20 års erfarenhet från att ha varit vd i sex olika svenska företag, inklusive mediekoncernen Sydsvenskan/HD och det digitala kunskapstjänstbolaget Nationalencyklopedin/NE. Han är författare till två böcker och är en populär föreläsare. Bodelssons formella utbildning inkluderar en juristexamen och en Executive MBA.

Pontus Bodelsson börjar på Karnov Group den 1 april 2021 och kommer formellt att tillträda rollen som VD och koncernchef den 10 maj 2021. Flemming Breinholt kommer att vara kvar i bolaget till den 10 maj 2021.

För ytterligare upplysningar:
Magnus Mandersson, Styrelseordförande
magnus@frozenhill.com

Erik Berggren, Investor Relations Specialist
+45 52 19 65 52
erik.berggren@karnovgroup.com

Denna information är sådan information som Karnov Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande kl. 18:30 CET den 1 februari 2021.

Karnov Group är en ledande leverantör av affärskritisk information inom juridik, skatt och revision, samt miljö och hälsoskydd i Danmark och Sverige. Genom varumärken som Karnov, Norstedts Juridik, Notisum, Legal Cross Border, Forlaget Andersen, LEXNordics och DIBkunnskap, ger Karnov Group kunskap och insikter som gör det möjligt för mer än 60 000 användare att ta bättre beslut snabbare – varje dag. Med kontor i Köpenhamn, Stockholm och Malmö har Karnov Group idag cirka 240 anställda. Nettoomsättningen under 2019 uppgick till 757 MSEK. Karnov-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap under kortnamnet ”KAR”. För mer information, besök www.karnovgroup.com.