READLY: ALLER MEDIA OCH BONNIER NEWS SÄGER UPP SINA AVTAL

(Lägger till: Från femte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aller Media har sagt upp sitt nuvarande avtal med Readly och Bonnier News, inklusive Expressen, har informerat bolaget om sin avsikt att säga upp sina förlagsavtal.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Vi är naturligtvis besvikna eftersom våra läsare uppskattar de berörda magasinen, men den här händelsen accentuerar också styrkan i att ha 800 förlagspartners vilket är en viktig del av vår strategi”, skriver bolagets vd Maria Hedengren och tillägger att bolaget är “beslutna att fortsätta dialogen med Aller och Bonnier”.

Samtliga åtta “cornerstone-investerare” har meddelat Readly att detta inte påverkar deras åtagande att delta i erbjudandet med ett belopp om totalt 390 miljoner kronor inför börsnoteringen som planerats till den 17 september, heter det.

Vidare skriver bolaget att de finansiella målen och strategi förblir oförändrade trots frånfället av de båda förlagen. Enligt planen ska den organiska tillväxten de kommande åren ligga på 30-35 procent per år för att göra bolaget lönsam på ebitda-nivå inom fyra till fem år.

I en intervju med Nyhetsbyrån Direkt den 8 september sade bolagets finanschef Johan Adalberth att han trodde att bolagets tjänster kunde hålla förlagen nöjda.

“De får tillgång till en större läsarkrets, inte minst den internationella. Dessutom har vi en stor pool med data där vi på aggregerad nivå kan visa förlagen vilka artiklar, sidor, reklamannonsplatser som genererade mest läsning och det är väldigt värdefull information för förlagen”, sade finanschefen då.

På vilka bevekelsegrunder de båda förlagen valt att säga upp avtalen framgår inte av pressmeddelandet.