Rightbridge utser Claes Kalborg till ny VD

Nasdaq First North-listade investmentbolaget Rightbridge Ventures Group AB utser Claes Kalborg till ny VD. Claes Kalborg – som tillträder posten med omedelbar verkan – har erfarenhet från ledande positioner i flera av världens främsta gamingföretag, bland annat Rovio och King. Claes Kalborg efterträder Carlos Barrios.

RightBridge är ett investmentbolag som äger och förvaltar tillväxtbolag inom e-sport- och gamingbranschen, digital media och Web3. Målet är att skapa ett ekosystem som söker synergier kring intäkter, marknadsföring, försäljning, kundförvärv och teknologier.

”Med Claes Kalborg får Rightbridge en VD med rätt erfarenhet att vända bolagets utveckling och ta vara på de värden som finns i bolagets portfölj”, säger Mads Jörgensen nytillträdd styrelseordförande och huvudinvesterare i Rightbridge, och fortsätter:

”Styrelse och ledning kommer tillsammans att arbeta intensivt för att ta fram en plan som möjliggör att Rightbridge blir ett framgångsrikt investmentbolag inom gaming, digital media och Web3.”

Claes Kalborg är en branschveteran med över 25 års erfarenhet som företagare inom underhållnings- och spelbranschen. Han har haft ledande positioner på MTG, Modern Times Group, Rovio och King. Claes Kalborg har även betydande erfarenhet av styrelseuppdrag, bland annat i flera börsnoterade företag, som Fragbite, Lady Luck och Flexion Mobile.

Han var bland annat senior vice president för global licensiering på Rovio och hanterade de globala licensrättigheterna för Angry Birds med över 500 licenstagare. Han hade samma position på King i London och hanterade globala rättigheter för Candy Crush-sagan.

”Claes Kalborgs bakgrund inom varumärkeslicensiering på den globala marknaden gör honom till den perfekta kandidaten för Rightbridge i bolagets nuvarande turnaround-situation”, säger Mads Jörgensen.

Styrelsen tackar Carlos Barrios för sina insatser för Rightbridge och önskar honom lycka till framöver.

För ytterligare information kontakta:

Mads Jörgensen, styrelseordförande Rightbridge Ventures Group, tel +45 – 28 97 15 75

Claes Kalborg, tillträdande VD Rightbridge Ventures Group, tel 073 – 444 55 07

Om RightBridge Ventures Group

RightBridge Ventures är ett investeringsbolag baserat i Stockholm (Sverige) dedikerat till att investera i företag som formar framtiden för e-sport och gaming som en del av den digitala medie- och underhållningsindustrin. För mer information besök www.rightbridge.se eller få uppdateringar genom att följa oss på TwitterInstagram och LinkedIn.

RightBridge Ventures Group AB (publ)s aktier handlas på Nasdaq First North Growth Market och Amudova AB är Certified Adviser.

OFFENTLIGGÖRANDE

Denna information är sådan information som RightBridge Ventures Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-10-20.