Smartster ingår avtal med Sedermera om kapitalanskaff­ning

Smartster Group AB (”Smartster”), som har utvecklat skalbara digitala marknadsplatser och är verksamt i fem länder, meddelar härmed att de har ingått avtal om kapitalanskaffning med Sedermera Fond­kommission som finansiell rådgivare. Den planerade kapitalanskaffningen om cirka 20,4 MSEK ska finansiera fortsatt internationell expansion inför planerad publik nyemission och efterföljande planerad notering under 2018.

Smartster, som är ett Boråsbaserat företag, har utvecklat en teknologiplattform för shopping anpassad till modern digital konsumtion och driver digitala marknadsplatser för lokal och global detaljhandel. Dessa är verksamma i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA.

Styrelsen för Smartster planerar nu en private placement om cirka 20,4 MSEK, med bemyndigande från års­stämman, genom nyemittering av 100 000 aktier. I samband med planerad kapitalanskaffning har Smartster inlett ett samarbete med Sedermera Fond­kommission som finansiell rådgivare.

–    Smartster är mitt i en spännande internationell expansionsfas, berättar Andreas Swahn, VD och grundare för Smartster. Nu genomför vi en initial kapitalanskaffning m h a Sedermera om 20,4 MSEK i syfte att accelerera vår marknadsföring och stärka försäljningen i Skandinavien och Tyskland. Vi planerar även för en publik nyemission med efterföljande notering under 2018.

Smartster digitaliserar retail­kedjornas erbjudanden riktat till konsumenter och utgör därigenom ett mer miljövänligt alternativ till annan reklam. Marknadsplatserna förenar både fysisk och e-handelsbaserad handel. I Sverige utgör exempelvis e-handeln cirka 10 % och den fysiska handeln 90 %. I dagsläget är fler än 800 retailkedjor och 22 000 varumärken anslutna. Teknologiplattformen har automatiserad datahantering och gör över 20 miljoner dagliga produktuppdateringar på marknadsplatserna.

Andreas Swahn – VD, Smartster Group AB

Telefon: 0704-22 22 01

E-post: andreas@smartster.com

www.smartster.se

Hans Nilsson – Sedermera Fondkommission, bifirma till ATS Finans AB

Telefon: 0708-10 55 40

E-post: Hans.Nilsson@sedermera.se

www.sedermera.se 

Om Smartster Group AB 

Smartster har funnits sedan 2013 och har huvudkontor i Borås. Affärsidén är att utveckla och driva digitala marknadsplatser för butikskedjor, e-handelsbolag och köpcentrum som möjliggör för konsumenter att handla smart för att spara pengar, tid och miljö. Idag presente­rar marknadsplatserna drygt 6,3 miljoner erbjudanden och ca 22 000 varumärke från 800 retailkedjor med både fysiska butiker och nätbutiker i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA.

Om Sedermera Fondkommission

Sedermera Fondkommission är ett värdepappersbolag under Finansinspektionens tillsyn och en bifirma till ATS Finans AB. De har huvudkontor i Malmö och är finansiella rådgivare till bolag inom olika branscher i Sverige och andra nordiska länder. Sedan starten 2003 har de haft förmånen att bistå små och medelstora bolag vid cirka 100 noteringar och ännu fler kapitaliseringar. Därutöver är de rådgivare till ett stort antal noterade bolag.