Svenska spelstjärnor investerar i uppstickaren Toadman

Foto: Robin Flodin, vd på Toadman Interactive

Det är stjärntätt bland investerarna när spelutvecklaren Toadman kliver mot börsen. Samtidigt går man ut med att man fått en genombrottsorder som kommer att fyrdubbla omsättningen nästa år.

Mannen bakom Toadman, Robin Flodin, grundade sitt första företag redan när han var 19 år och fick sitt genombrott 2010 med spelet Dwarfs. Det utvecklade han i källaren med en kompis.

För fyra år sen grundade han Toadman Interactive tillsammans med Rasmus Davidsson med målet att bli Sveriges bästa studio på RPG:s (rollspel).

För att kunna satsa hårdare på utveckling och även kunna göra en internationell expansion valde bolaget tidigare i höstas att gå till börsen och i samband med det genomföra en nyemission på 22 miljoner kronor. Nu meddelar man att hälften av de pengarna redan är tecknade medan andra hälften har garanterats av styrelseordförande.

Och det är stjärntätt bland investerararna. Bland annat satsar Paradox-grundaren Fredrik Malmberg och grundaren av Simplygon Martin Ekdal pengar i Toadman Interactive.

“Det har varit lätt att få folk att investera, spelbranschen är het nu”, säger Alexander Albedj, styrelseordförande i Toadman.

Bolaget värderas efter emissionen till 194 miljoner kronor.

Toadman går också ut med att man fått en stororder med det kinesiska bolaget Leyou Technologies om att utveckla ett spel. Leyou Technologies är noterat på börsen i Hong Kong och värderas där till över 5 miljarder kronor.

Vd Robin Flodin träffade det kinesiska bolagets vd på en mässa för flera år sen och det ledde till slut fram till ordern.

“Det är en riktigt genombrottsorder för bolaget och omsättningen kommer att öka från 11 miljoner i år till minst 40 miljoner nästa år” säger Alexander Albedj och lägger till att Toadman Interactive också släpper ett egenutvecklat spel nästa år.

“Dessutom är det ett genombrott på den asiatiska marknaden som är den största spelmarknaden i världen.”

Källa: Breakit.se