TopRight Nordic får en första order på SMART Glas™ från vårdsektorn

Framtidens vårdmiljö är i fokus när ljusteknikföretaget TopRight Nordic får uppdraget att leverera SMART Glas till ett av Skanskas projekt för ett stort svenskt sjukhus. ”Det är ett viktigt uppdrag för TopRight eftersom vi nu på allvar tar klivet in i vårdsektorn, som är en jättemarknad”, säger TopRights VD Anders Myrbäck.

Med SMART Glas från TopRight kan sjukvården skapa hypermoderna hygieniska och flexibla miljöer. SMART Glas, som vid en knapptryckning förvandlar transparent glas till frostat glas, ger effektivt insynsskyddade miljöer vid behov.

En första vårdenhet på ett större sjukhus utrustas nu med SMART Glas från TopRight Nordic. Med endast en knapptryckning omvandlas glaset, och skapar ett effektivt insynsskyddat vårdrum på mindre än en sekund.

”Vi är mycket stolta över uppdraget från sjukvården. Det här är dessutom en viktig instegsorder för TopRight Nordic till vårdsektorn, där vi ser en enorm potential för vår teknik. Det visar på styrkan i och behovet av SMART Glas inom den stora vårdmarknaden”, säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic.

Det inledande ordervärdet i projektet är 50 000 kronor men TopRight bedömer det som ett viktigt steg in i vårdsektorn som har en stor potential för bolaget. Intresset från vårdsektorn är stort och TopRight får ett ökande antal förfrågningar.

”Det gör beställningen extra betydelsefull för oss, även om den inledningsvis är blygsam räknat i ordervärde”, säger Anders Myrbäck.

Skanska, med sitt uttalade fokus på kvalitet och hållbarhet, ansvarar för ombyggnationen av rummen som förses med SMART Glas.
Om SMART Glas från TopRight Nordic
Med TopRight Nordics teknik och produkter för SMART Glas kan du växla mellan full insyn eller avskärmning. Nytt eller befintligt glas behandlas och med en knapptryckning kan du växla mellan full insyn och frostad avskärmning på mindre än en sekund.

SKANSKA
Ett av världens största byggföretag. Skanskas kärnverksamhet i Sverige består av att utveckla, bygga och underhålla den fysiska miljön. Skanska skapar hållbara lösningar och strävar efter att vara ledande inom kvalitet, grönt byggande, arbetsmiljö och etik.
”Styrelsen för TopRight Nordic AB bedömer att informationen i detta pressmeddelande är av kurspåverkande karaktär”.
För ytterligare information vänligen kontakta Anders Myrbäck, VD för TopRight Nordic AB på 0703-32 30 07 eller via mail, anders.myrback@toprightnordic.com
TopRight Nordic AB
Taptogatan 6
115 26 Stockholm +46(0)8 530 300 50 www.toprightnordic.com

TopRight skapar nya möjligheter med modern ljusteknik och digitalt glas.