Will Martin tillträder som vd för IRRAS

Stockholm, 1 juli 2021 – IRRAS, ett medicintekniskt företag i kommersiell fas med ett brett utbud av innovativa produkter för neurointensivvård, meddelar idag att Will Martin formellt har tillträtt som företagets vd. Det är en del av en planerad successionsprocess som tillkännagavs i april 2021. Kleanthis G. Xanthopoulos, Ph.D., avgår som vd men sitter kvar i bolagets styrelse.

Will Martin började på IRRAS som Chief Commercial Officer 2018. Innan han kom till IRRAS var han General Manager för verksamhetsområdet Peripheral Vascular Devices på Philips Healthcare, Vice President of Commercial Operations på AtheroMed, Inc. (innan det förvärvades av Volcano Corporation) och hade ledande befattningar på flera andra life science-företag. Martin har en BA från University of Notre Dame och en MBA från Johns Hopkins University och har även tjänstgjort som löjtnant i den amerikanska flottan.

– Det har varit en mycket stor ära att tjänstgöra som IRRAS vd och jag är otroligt stolt över medarbetarna och det vi har åstadkommit tillsammans, säger Kleanthis G. Xanthopoulos. Vi har gjort betydande framsteg för att stärka alla delar av företaget, och är nu helt fokuserade på att kommersialisera våra produkter och öka tillväxttakten. Will är rätt person för att leda IRRAS in i nästa tillväxtfas.

– Jag är otroligt glad och ödmjuk över att få leda IRRAS under denna viktiga period, säger Will Martin. Hittills har vi behandlat över 200 patienter med vårt IRRAflow-system på mer än 30 ledande vårdinrättningar, och systemet finns på plats i 18 länder, utspridda över fyra kontinenter. I takt med att COVID-restriktionerna lättar över hela världen hjälper våra produkter fler kritiskt sjuka patienter varje dag, och jag ser fram emot att positionera företaget så att det på bästa sätt kan stödja sjukhus och investerare runt om i världen.

Om IRRAS

IRRAS är ett globalt hälso- och sjukvårdsföretag som fokuserar på innovativa medicinska lösningar för att förbättra livet för kritiskt sjuka patienter. IRRAS utformar, utvecklar och kommersialiserar produkter för neurointensivvård, som väsentligt förbättrar resultaten för patienterna och minskar den totala vårdkostnaden genom att avhjälpa komplikationer som är förknippade med nuvarande behandlingsmetoder. Företaget marknadsför och säljer sina breda och innovativa produktlinjer IRRAflow och Hummingbird ICP Monitoring till sjukhus över hela världen genom sin egen säljorganisation i USA och utvalda europeiska länder samt via ett internationellt nätverk av distributionspartners.

IRRAS har sitt huvudkontor i Stockholm, samt kontor i München, Tyskland och San Diego, Kalifornien, USA. Mer information finns på www.irras.com

IRRAS AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm (ticker: IRRAS).

För mer information, vänligen kontakta:

Sten Gustafsson
IR

sten.gustafsson@irras.com
+46 102 11 5172

 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 juli 2021 kl. 08:30 (CET).