ABB ger uppdatering om planerad börsintroduktion av divisionen E-mobility

  • ABB förblir fast beslutna att notera verksamheten på den schweiziska börsen
  • Planerad notering under de kommande veckorna uppskjuten på grund av utmanande marknadsförhållanden

ABB gav idag en uppdatering om den planerade börsnoteringen av sin E-mobility-division. Noteringen av verksamheten är fortsatt en viktig del av ABB:s strategi. De rådande marknadsförhållandena har dock gjort det utmanande att fortsätta med en planerad börsnotering under andra kvartalet 2022.

Följaktligen övervakar ABB marknadsförhållandena och är fast beslutna att fortsätta med en notering av verksamheten på SIX Swiss Exchange när konstruktiva marknadsförhållanden uppnås.

ABB E-mobility kommer fortsätta att genomföra sin tillväxtresa, både organiskt och genom förvärv. Dessutom kommer styrelsen för verksamheten, under ordförande Michael Halbherr, hjälpa till att styra den snabbrörliga enheten. En ny dedikerad identitet under ABB:s varumärke förbereds också för verksamheten.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 20 juni 2022, vilket kan läsas på www.abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB Sverige

Christine Gunnarsson
Presschef
+46 21 32 32 32
press@se.abb.com