Arbetsgivare rekryterar sommarvikarier

Hälso- och sjukvård samt socialt arbete är det största yrkesområdet i Västerbotten. Det är också ett yrkesområde där behovet av arbetskraft är mycket stort och där möjligheten att få ett jobb är mycket goda. Det beror på att andelen äldre i samhället ökar samtidigt som många som arbetar inom yrkesområdet kommer att pensioneras.

Stort behov av vikarier
–Eftersom det är ett stort behov av sommarvikarier inom vård och omsorg arrangerar vi varje år en stor rekryteringsträff så att arbetsgivarna kan hitta den kompetens de söker. Det är ju verksamheter som måste fungera på samma sätt på sommaren som under andra tider på året, säger Violetta Krasowski och Gabriella Broman, arbetsförmedlare i Umeå.

Arbetsförmedlingen i Umeå har under många år arrangerat rekryteringsträffar inom vård, kriminalvård och omsorg för arbetsgivare och arbetssökande. Träffarna brukar locka omkring 300 besökare varje år.

De arbetsgivare som anmält sig till årets träff är Kriminalvården, VH Assistans, Frösunda, Aktiv Assistans, LS Assistans, Aleva Omsorg, Humana, Axlagården, Trygg Assistans, Västerbottens läns landsting, A-Assistans, Umeå kommun, Din & Min Omsorg, Lottas Omsorg, Athena Omsorg, Umeå assistansservice och Assistera Skandinavien.

Dags att söka sommarjobb nu
– Det är bra att vara ute i god tid och söka sitt sommarjobb redan nu. Eftersom konkurrensen om arbetskraften är stor annonserar arbetsgivarna om sina sommarjobb allt tidigare. Vi tycker att det är viktigt att skapa den här typen av rekryteringsträffar där  den som söker medarbetare och den som söker sommarjobb får träffas personligen. Det blir ett enklare möte och man får ett första intryck av varandra, säger Violetta Krasowski och Gabriella Broman.

Media är välkomna att följa rekryteringsträffen.
 

Tid:       Måndag 19 februari klockan 16-17.30

Plats:    Arbetsförmedlingen i Umeå, Skolgatan 45

För kommentarer och information: 
Violetta Krasowski, arbetsförmedlare, 010-486 57 55  
Gabriella Broman, arbetsförmedlare, 010-486 17 83

Presskontakt: Eva Sandström, press- och informationsansvarig, 010-488 87 43

Arbetsförmedlingen Västerbotten-img