Baker McKenzie legal rådgivare till bankerna vid börsnoteringen av Kjell & Co

Den 16 september 2021 inleddes handeln med Kjell Group ABs (”Kjell & Co”) aktier på Nasdaq First North Growth Market. Intresset för noteringen var stort bland såväl svenska och internationella institutionella investerare som allmänheten i Sverige. Priset per aktie i erbjudandet var 55 kronor, motsvarande ett marknadsvärde på bolaget om cirka 1,71 miljarder kronor.

Kjell & Co har sedan starten 1988 utvecklats till en ledande aktör inom tillbehör till hemelektronik, med närvaro i Sverige, Norge och Danmark. Bolaget kombinerar ett stort produktutbud med en hög grad av rådgivning och kundservice som erbjuds via ett omnikanalserbjudande – online, via 130 service points, varav 107 i Sverige och 23 i Norge, och tillsammans med samarbetspartnern Circle K på 292 stationer i Sverige.

Carnegie Investment Bank och Nordea Bank Abp, filial i Sverige, agerade Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners. Baker McKenzie agerade legal rådgivare till Carnegie och Nordea med ett kapitalmarknadsteam bestående av Joakim Falkner, Johanna Flink och Per Blom.

Kontakt
Joakim Falkner, Advokat/Partner, Solicitor, Head of Capital Markets – Europe, Middle East & Africa, Baker McKenzie
Tfn: 08-566 177 80
E-post:
joakim.falkner@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie närmare 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020. www.bakermckenzie.com