Bestseller släpper hållbarhetsrapport – Touchtechs lösningar en pusselbit

Danska Bestseller släpper idag sin hållbarhetsrapport, ett prioriterat område för modekoncernen som omfattar framför allt wholesale men också retail. Svenska Touchtech har redan integrerade tekniska lösningar i Bestsellers verksamhet, lösningar som blir pusselbitar i koncernens pågående hållbarhetsarbete.

”Modebranschen har stor påverkan på de globala hållbarhetsutmaningarna, det är känt sedan tidigare. Det här är ett problem som på lång sikt påverkar oss alla och därför behöver lösas nu. Förhoppningen är att fler aktörer i samband med rapporten ser hur konkret Bestseller arbetar med hållbarhet och innovativa tekniska lösningar.”, säger Deniz Chaban, VD Touchtech.

Touchtech har sedan 2018 levererat tekniska lösningar och digitaliserat flera delar av Bestsellers verksamhet inom wholesale och retail. Inom retail används Touchtechs Endless-Aisle-lösning redan finns på 400 Jack & Jones-butiker i Europa och används av tusentals butikssäljare.

”Bestseller är en tacksam strategisk partner. Det finns långsiktigt perspektiv och vilja att investera i lösningar som möter utmaningarna inom branschen. Bestseller är pragmatiska och ser tydligt fördelarna för miljö, tillväxt och lönsamhet när det kommer till innovation.”

Genom att möjliggöra för modebranschen att fortsätta driva tillväxt och hållbar försäljning arbetar Touchtech i högsta grad kontinuerligt med hållbarhetsfrågan.

”Hållbarhet är ett populärt ord men jag menar att vi måste se att det finns flera delar; i vårt fall fokuserar vi på att bidra till hållbar försäljning. Försäljning som är smartare och mer lönsam inom både wholesale och retail, vilket minskar miljöpåverkan och ökar lönsamheten. Nu behöver strukturer och affärsmodeller uppdateras för att hänga med och målet är att det finns en vilja från ledningen att implementera lösningarna och inkludera hela organisationen. Kan ledande befattningshavare se affärsnyttan och inspireras av andra aktörer kommer fler att våga göra som Bestseller, använda nya innovativa lösningar.”

Tillverkningen av stora mängder prover är negativt för miljön och ekonomiskt kostsamt för wholesale. Bestseller har därför påbörjat arbetet med att skala ner produktionen av antalet prover och implementera Touchtech Showroom.

”Nu kan våra säljare fokusera på utvalda nyckelplagg och produkter i det fysiska rummet, minska produktionskostnaderna och digitalt presentera alla stilar och produkter i möte med kunden. Det är när en strategisk partner som Touchtech hjälper oss lösa specifika utmaningar som vi kan fokusera på kärnverksamheten”, säger Frederik Leerskov Bugslag, produktchef inom digital utveckling och B2B på Bestseller.

Förenklad onboarding, integrering med befintliga plattformar och att kunna visa på lyckade exempel och positiva användarupplevelser menar Frederik Leerskov Bugslag är framgångsfaktorer till att arbeta hållbart och innovativt.

”Det finns flera goda initiativ inom hållbarhet som har stor potential och vi spanar hela tiden efter ytterligare som kan bidra till en mer hållbar verksamhet. Det är också viktigt att komma ihåg att kunderna inte ska påverkas negativt utan på ett positivt sätt erfara tydliga fördelar med ett innovativt och hållbart arbetssätt.”

Här finns Bestsellers hållbarhetsrapport att ta del av från och med den 29 mars 2022.

För mer information:

Deniz Chaban, VD Touchtech, +46 (0)31 – 75 73 260, deniz@touchtech.com
Andreas Ivarsson, kundansvarig BCW, +46 (0)76-855 55 75, andreas.ivarsson@bcw-global.com
Ander Åker, presskontakt BCW, +46 (0)73-531 45 71, anders.aker@bcw-global.com

Om Touchtech
Touchtech grundades 2008 av Deniz Chaban med huvudkontor i Göteborg. Bland ägarna märks Heartland, storägare i handelsplattformarna Zalando, Asos och i Bestseller. Touchtech tillhandahåller globalt marknadsledande, tekniskt strategiska och integrerade omnikanallösningar som kan bidra till att framtidssäkra verksamheter, skapa hållbar försäljning, bibehålla arbetstillfällen och erbjuda butiks- samt online-lösningar som förstärker varumärkesupplevelsen. Touchtech jobbar med varumärken som JLindeberg och Axel Arrigato och finns på 400 Jack & Jones-butiker i Europa där det används dagligen av tusentals butikssäljare. Touchtechs lösningar har hög användarvänlighet och kompabilitet och kan integreras med vanliga system för ERP, e-handel, PIM och POS.  För mer information besök www.touchtech.com

Om BCW
BCW är en av världens största kommunikationsbyråer och är ett resultat av sammanslagningen av Burson-Marsteller och Cohn & Wolfe. BCW erbjuder digitalt och datastyrt kreativt innehåll samt integrerade kommunikationskampanjer med grund i förtjänad media. Byrån arbetar över alla kanaler för kunder inom B2B, konsument, företagsledning, krishantering, CSR, sjukvård/hälsa och teknologisektorer. BCW är en del av WPP (NYSE: WPP). För mer information besök www.bcw-global.se