Bo Sandström går vidare från ICA-handlarnas Förbund

Efter tre år som CFO på ICA-handlarnas Förbund, och efter slutfört avnoteringsuppdrag, väljer nu Bo Sandström att gå vidare i karriären.

Bo Sandstrm

– Det har varit otroligt spännande och intensivt, inte minst att driva det stora projektet med att finansiera och genomföra utköpet av ICA Gruppen och få det i hamn. Hela avnoteringsprocessen blev en bra avslutning på mitt uppdrag hos Förbundet. Med den nya ägarstrukturen förändras dock CFO-rollen väsentligt och därför känns det helt naturligt för mig att gå vidare i min yrkeskarriär, säger Bo Sandström.

Det var den 13 januari 2022 som handeln med ICA-aktier på Stockholmsbörsen avslutades. Sedan dess har arbetet fortsatt med att forma nya rutiner och roller anpassade till den nya strukturen, som syftar till att skapa ett mer snabbfotat ICA-system. 

– Jag vill rikta ett stort tack till Bo som gjort ett fantastiskt arbete med att leda vår ägarstyrning, kapitalförvaltning och hela avnoteringsprocessen. Jag har stor förståelse för Bos beslut och önskar honom all lycka till i hans nästa steg, säger Göran Blomberg.

Bo Sandström lämnar, på egen begäran, sin operativa roll under sommaren, men står till Förbundets förfogande året ut.  

Presskontakt:
Magdalena Sekkenes, ICA-handlarnas Förbund, tel 08-55 33 99 21

ICA-handlarnas Förbund är medlemsorganisation för Sveriges ICA-handlare och huvudägare i ICA Gruppen. www.icahandlarna.se