Fluicell

Fluicell

Pris per aktie
15 SEK
Minsta investering
- SEK
Pre money value
80 MSEK
Bransch
Biotech
Lista
First North
Emissionsvolym
MSEK
Teckningsperiod
16 mar - 29 mar
Första handelsdag
18 apr
Teckningsåtagande
70%
Garantiåtagande

Bakgrund

Fluicell marknadsför idag två produkter, forskningsinstrumenten Biopen® och Dynaflow® Resolve som har en internationell kundkrets av läkemedelsbolag, institut och universitet. Biopen® och Dynaflow® Resolve anses av Bolaget vara kostnadsbesparande och effektivitetsökande plattformar jämfört med nuvarande produkter på marknaden då produkterna använder mindre biologiskt material varvid tester kan utföras på en enda cell och konsumerar ytterst lite testsubstans jämfört med konventionella tekniker. Detta leder inte bara till kostnadseffektiva analyser utan också till att man kan arbeta med sällsynta celltyper samt olika testsubstanser som ofta finns i begränsad tillgång. Båda produkterna erbjuder således forskare väsentliga fördelar att studera, bearbeta och mäta läkemedelseffekter i enskilda celler på en detaljnivå som inte är möjlig med andra, för Bolaget kända, produkter. Utöver dessa två produkter har Fluicell en fungerande prototyp av en nästa generations 2D och 3D-bioprinter. Denna kallas Biopixlar™ Retina och kan printa celler, så kallade organoider samt vävnadsliknande strukturer med en unikt hög upplösning, i vissa fall ner på enskild cellnivå.

Bolaget ser en strategisk potential i att utveckla ytterligare en produkt för att komplettera den redan kommersialiserade produktportföljen då den teknik som Biopixlar™ Retina bygger på är en naturlig förlänging av Biopen® och Dynaflow® Resolve. Biopixlar™ Retina kommer att vara ett komplement till nuvarande teknologiplattform, vilket ger ytterligare potential för korsförsäljning av alla produkter i portföljen. Dessutom gör Biopixlar™ Retina att Bolaget kan rikta sig mot en ny och snabbt växande marknad.

Anmälan

Anmälan om önskan att teckna aktier i Erbjudandet ska ske genom;
• Anmälningssedel som finns tillgänglig på Fluicells hemsida, http://fluicell.com/investor-relations/, samt på Mangolds hemsida www.mangold.se.
• Elektronisk teckning med bank-ID på Mangolds hemsida www.mangold.se.

Bolagsnyheter

Social media