Modelon

Modelon

Pris per aktie
44 SEK
Minsta investering
- SEK
Pre money value
335 MSEK
Bransch
Data/IT
Lista
First North
Emissionsvolym
150 MSEK
Teckningsperiod
16 apr - 26 apr
Första handelsdag
28 apr
Teckningsåtagande
48%
Post money value
-

Bakgrund

Modelon erbjuder mjukvaruprodukter samt kompletterande konsulttjänster inom industriell matematisk modellering, simulering och analys av komplexa tekniska system som möjliggör för företag att digitalisera, transformera och förbättra sin produktutveckling. Bolaget har etablerat sig som en global aktör med flertalet industriledande företag som kunder, såsom Carrier, NASA JPL, Tesla, Man Group och Daimler.

Modelons lösningar bygger på internationella öppna standarder med fokus på Modelica, ett öppet modelleringsspråk för komponentorienterad modellering av komplexa system, och Functional Mock-Up Interface (FMI), en verktygsoberoende standard för att stödja både modellutbyte och simulering av dynamiska modeller.

Modelon är ett globalt företag som grundades 2004 med cirka 100 anställda fördelade mellan tio kontor. Bolaget har sitt huvudkontor i Lund, Sverige, där avdelningar inom produktutveckling, konsulttjänster, utbildning, och försäljning är belägna. Lokalkontor finns i Stockholm och Göteborg. Vidare har Bolaget flera dotterbolag, dessa är etablerade i USA, Japan, Tyskland och Indien. Modelon har historiskt uppvisat en uthållig tillväxt. Under 2019 uppgick Bolagets nettoomsättning till 101,7 MSEK med ett justerat rörelseresultat[2] om 2,7 MSEK. Under 2020 uppgick Bolagets nettoomsättning till 112,4 MSEK, motsvarande en tillväxt om 10,5 procent jämfört med 2019, med ett justerat rörelseresultat om 19,7 MSEK.

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.