Orgo Tech

Orgo Tech

Pris per aktie
3 SEK
Minsta investering
4500 SEK
Pre money value
24 MSEK
Bransch
IT
Lista
Aktietorget
Emissionsvolym
6 MSEK
Teckningsperiod
27 nov - 14 dec
Första handelsdag
3 jan
Teckningsåtagande
-
Garantiåtagande
6 MSEK (100%) av emissionslikviden

Bakgrund

Orgo Tech AB (”Orgo Tech”) verksamhet är inriktad mot utveckling av bildoptimering och andra IT-relaterade tjänster såsom mjukvaruutveckling för servrar, webb-portaler och hemsidor. Huvudsyftet med noteringen är enligt bolaget att finansiera satsningen på att stärka varumärket Orgo Tech samt vidareutveckla organisationen och bolagets produkt.

Orgo Tech grundades 2016 med målet att förenkla och förbättra webbupplevelsen för såväl webbplatsägaren som för deras besökare. Bolagets tjänst, IMGO, optimerar bilder så att de automatiskt blir anpassade till webbplatsen vilket minskar användandet av bandbredden. Tjänsten syftar till att hjälpa företag och privatpersoner att uppleva snabbare hemsidor, effektivare sökordoptimering (SEO) samt fler nöjda besökare och ökad trafik.

”Orgo Tech har sitt ursprung från problemet med att webbplatser innehåller allt fler och tyngre bilder. Detta medför att laddningstiden och kostnaden för webbplatserna ökar. Vår tjänst, IMGO, som lanserades i Betaversion i slutet av förra året efter drygt ett års utveckling, har redan levererat det vi då ville uppnå – snabba upp webbplatser utan att påverka dess kvalitét”, kommenterar Orgo Tech AB:s vd Mathias Palmqvist

Källa: orgotech

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.