Physitrack

Physitrack

Pris per aktie
40 SEK
Minsta investering
- SEK
Pre money value
449 MSEK
Bransch
Läkemedel/Medicin
Lista
First North
Emissionsvolym
175 MSEK
Teckningsperiod
9 jun - 16 jun
Första handelsdag
18 jun
Teckningsåtagande
71%
Post money value
624 MSEK

Bakgrund

Physitrack, grundat 2012, är ett företag inom e-hälsoteknik och leverantör av en lösning för patientengagemang som omfattar rehabiliteringsprogram, förebyggande hälsoprogram, patient-triage, resultatanalys, utbildningsmaterial och telemedicin.

Physitrack var en del av den första gruppen av NHS (Englands offentliga sjukvårdssystem) Digital London-acceleratorprogram, ett initiativ som grundades för att identifiera och främja digitala lösningar med förmågan att hjälpa den brittiska offentliga sjukvården att förbättra vårdkvaliteten.

Physitrack är en del av utvald grupp av företag inom sjukvården som blev inbjudna att bli en del av Apples Mobily Partner-program (MPP) vid dess lansering 2015. I MPP arbetar några av Apples bästa applikations- och affärsutvecklingsproffs och de förser direkt och indirekt sina partners med kunskap om hur effektiva användargränssnitt och kraftfulla användarupplevelse skapas. Arbetet koordineras från Apples huvudkontor i Cupertino.

Idén till Physitrack uppstod i slutet av 2011, då en släkting till en av grundarna fick en oklar pappersutdelning i hemmet efter en knäoperation. Detta minskade kraftigt hans motivation att fullfölja sitt träningsprogram.   Grundarna bestämde sig för att utveckla ett bättre sätt att uppmuntra och följa patientens genomförande och därigenom uppnå snabbare och effektivare återhämtning.

I över tre år arbetade Physitrack-teamet outtröttligt och initialt självfinansierat, senare med stöd från vänner och familj, på att utforma och utveckla ett system vad som kom att bli en ny global standard i digital rehabilitering med fokus på patientengagemang och genomförandeanalys. Plattformen används idag i över 180 länder runt om i världen, av åtskilliga miljoner patienter per år.

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.