Renewcell

Renewcell

Pris per aktie
76 SEK
Minsta investering
6080 SEK
Pre money value
1541 MSEK
Bransch
Industri
Lista
First North Premier
Emissionsvolym
800 MSEK
Teckningsperiod
16 nov - 24 nov
Första handelsdag
26 nov
Post money value
-

Bakgrund

Renewcell grundades 2012 med målet att göra klädindustrin hållbar, en industri som kännetecknas av i allt högre utsträckning en resursintensiv och växande klädtillverkning. Idag är klädindustrin en stor förbrukare av vatten och kemikalier och anses vara en av de branscherna med störst negativ miljöpåverkan i världen. Användningen av oljebaserade material så som polyester bidrar även till en ökning av mikroplaster i världshaven. Dessa negativa konsekvenser ökar i takt med industrins tillväxt.

Renewcell tillhandahåller en alternativ råvara för textilproduktion som ersätter resursintensiva material som bomull eller oljebaserade material som polyester. Genom Bolagets unika och patenterade process återvinns cellulosan i använd bomullstextil och bereds till ark av ren, naturlig och biologiskt nedbrytbar dissolvingmassa. Denna dissolvingmassa används sedan som en fullgod råvara för framställning av högkvalitativa textilfibrer som lyocell och viskos.

Bolaget är, såvitt det är känt, först i världen med att kommersiellt kunna erbjuda en dissolvingmassa för textilproduktion tillverkad av 100 procent återvunnen bomullstextil och har på så sätt lyckats stänga kretsloppet för cellulosabaserade (bomull eller viskos) textilier i en annars linjär värdekedja, och därmed gör Bolagets process unik.

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.