The Single Malt Fund

The Single Malt Fund

Pris per aktie
- SEK
Minsta investering
9900 SEK
Pre money value
- MSEK
Bransch
Dryck
Lista
NGM
Emissionsvolym
MSEK
Teckningsperiod
16 jan - 16 feb
Första handelsdag
12 mar
Teckningsåtagande
-
Garantiåtagande

Bakgrund

Rare whisky har på senare år utvecklats till en attraktiv investeringsmarknad med god avkastning och omsättning. Genom att skapa en riktig fond, reglerad och börsnoterad i Sverige och under Finansinspektionens tillsyn, vill The Single Malt Fund öppna denna marknad för vanligt folk”, säger Christian Svantesson, grundare och VD för The Single Malt Fund. ”Det har varit en lång och arbetsam process att hitta fram till rätt lösning, så det känns mycket bra att nu kunna välkomna investerare.

Fonden kommer att ha en aktiv investeringsstrategi. Försäljning av whisky kommer att ske via webbplatsen www.thesinglemaltfund.com där fondens investerare ges förtur att köpa enskilda flaskor, innan de bjuds ut på den öppna marknaden.

Fonden siktar på att ta in som mest 25 miljoner euro i form av andelslån. Fonden är en stängd fond som likvideras efter sex år. Det innebär att investerare kan investera direkt i fonden genom att teckna andelar under teckningstiden. Efter notering finns endast möjlighet att köpa/sälja andelar i andra hand över börsen.

Bolagsnyheter

Social media

Detta bolag har för närvarande ingen twitterkoppling.