EQT: NÄRMAR SIG DUBBEL NOTERING I STOCKHOLM OCH ZÜRICH – AFV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det Investoranknutna investmentbolaget EQT närmar sig en notering som av allt att döma kommer ske både i Stockholm och Zürich.

Det uppger en källa för Affärsvärlden.

En notering är nära förestående, enligt tidningens källor. EQT uppvaktar just nu investerare, framför allt AP-fonderna, enligt Affärsvärlden.

Ryktena kring en notering av riskkapitalbolaget tog fart i september när medgrundaren och partnern Jan Ståhlberg lämnade sin styrelsepost åt nya ledamöter. I september skrev dåvarande vd:n Thomas von Koch att bolaget börjat undersöka möjligheterna att ”stärka bolagets balansräkning”, vilket i princip är liktydigt med att ta in externt kapital.

I samband med Thomas von Kochs avgång i december adresserades frågan om den eventuella börsnoteringen direkt. Han har tidigare uttryckt sig i skeptiska ordalag om en notering.

”En vd måste vara beredd att stanna flera år efter en börsnotering. Thomas har kommit fram till att han inte är beredd att åta sig det”, sade EQT:s kommunikationschef Jessica Ölvestad.