FlexQube får en order värd 2 miljoner kronor från Siemens i Kalifornien

 

Siemens Industry, Inc som tillverkar lätta tåg, spårvagnar och lok i Sacramento, Kalifornien beställer materialhanteringsvagnar från FlexQube.

Ordern består av materialvagnar för användning i så kallade “tugger trains”, däribland till vad som i branschen benämns som “mother-daughter” koncept med mindre kit-vagnar som placeras inuti en modervagn, vilket möjliggör transport av flera vagnar samtidigt. Siemens och FlexQube har arbetat tillsammans under en tid för att ta fram det optimala vagnskonceptet för Siemens produktionsanläggning i Sacramento. Vagnarna kommer att användas både inomhus och utomhus och leverans sker under första halvan av 2018.

Siemens har också för avsikt att beställa mer vagnar under 2018 vilket adderar ytterligare 2 miljoner kronor i ungefärligt ordervärde under 2018.

Anders Fogelberg, VD på FlexQube kommenterar : “Vi är väldigt glada över denna order till ett så framstående företag som Siemens. Fabriken har använt våra produkter i mindre skala sedan sommaren 2017 och är uppenbarligen väldigt nöjda med våra produkter. De här vagnarna hjälper till att förbättra materialflödet vid fabriken och eftersom vi just nu arbetar med designen av flera andra vagnsvarianter för kunden, räknar vi med att detta blir en fin referensanläggning för vårt koncept på USA:s västkust. Den här typen av projekt där vi levererar en bred palett av applikationer för intralogistik är perfekt för vårt varumärkesbyggande där vi vill vara det marknadsledande företaget när det gäller innovativa lösningar för internlogistik.”

Om Siemens Integrated Mobility Solutions

Siemens Mobility Division levererar effektiva och integrerade transportlösningar av människor och varor  – bland annat genom järnvägsautomation, järnvägselektrifiering, intelligenta trafisksystem och service. Siemens designar och tillverkar produkter i hela detta spektrum inklusive pendeltåg och regionala passagerartåg, höghastighetståg, spårvagnar, tunnelbanetåg samt lok. Siemens levererar också teknik för eltransmission samt, signal- och styrsystem för tågtrafik med gods och passagerare.

Om FlexQube

FlexQube är en innovativ tillverkare inom materialhantering och internlogistik. Med en patenterad produkt och modulärt koncept med standardiserat interface förbättrar FlexQube företags produktivitet och flexbilitet i tillverkning- och logistikenheter. Huvudkontoret ligger i Göteborg, Sverige och tillverkning och distribution sker via olika anläggningar i Europa och USA.

FlexQube har några av världens största tillverkare inom fordons-, energi-, försvar-, flyg-, vitvaror- och entreprenadmaskiner bland sina kunder och säljer idag i 20 länder. Några exempel är Volvo Cars, Siemens, Autoliv, Dräxlmaier, Scania, Whirlpool, Eberspächer och Oshkosh.

14 december 2017 noterades bolaget på Nasdaq First North i Sverige.

För mer information, kontakta VD Anders Fogelberg

anders.fogelberg@flexqube.com 
+46 702 86 06 74

Certified Adviser: Avanza Bank, telefon +46 8 409 421 20

Denna information är sådan som FlexQube AB (publ) är skyldigt att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersoners försorg för offentliggörande den 22 december 2017 kl 08.45 CET.