FlexQube får två ordrar i Mexiko som tillsammans är värda 3 miljoner kronor

Brose Fahrzeugteile GmbH & Co. KG lägger order på ca 1,85 miljoner kronor och en annan tysk underleverantör till bilindustrin beställer mer än 100 vagnar till ett värde av ca 1,15 miljoner kronor

Ordern för Brose Fahrzeugteile GmbH är den första beställningen för vagnar som ska användas i en ny fabrik som öppnas 2018 i Querétaro i centrala Mexiko. Ordern kommer att levereras under första halvåret 2018 och består av tugger train-vagnar för standard USA-pallstorlek 48 x 45 tum, hyllplansvagnar för lådor samt en modervagn med tillhörande 200 dottervagnar som används i ett nytt koncept för att transportera mindre vagnar i storleken 600 x 400 mm, en lösning som är nyutvecklad av FlexQube under de senaste månaderna.

Den andra beställningen till en annan tysk billeverantör är också till en ny fabrik som öppnas 2018 i Querétaro, Mexiko. Ordern är för tre olika varianter av FlexQubevagnar som kommer att användas i denna helt nya fabrik. Vagnarna kommer att användas för materialhantering och en mängd olika tugger train-applikationer för att få delar och komponenter transporterade från lagret och ut till olika produktionsceller. Ordern inkluderar också modervagnskonceptet som nämns ovan, som bär 8 mindre dottervagnar i en modervagn. Ordern delfakturerades och levererades delvis under fjärde kvartalet 2017 och resterande levereras under första kvartalet 2018.

Igor Rod, Logistikchef för Brose fabriken kommenterar: “Vi har blivit övertygade om flexibiliteten i FlexQube-konceptet, de enskilda lösningarna och framförallt att FlexQubes vision reflekterar vår strategi rörande internlogistik.”

”Mexiko fortsätter att vara en marknad med stark underliggande tillväxt och nya fabriker etableras löpande” , säger Anders Fogelberg, VD för FlexQube. “Det är viktigt för FlexQube att fortsätta att etablera sig som en pålitlig ledare för materialhanteringsutrustning i Mexiko och därför är vi väldigt glada att leverera den här volymen av vagnar till så stora, tyska underleverantörer till bilindustrin” , fortsätter han.

Om FlexQube

FlexQube erbjuder ett unikt och patenterat koncept för design och tillverkning av robusta, modulära och flexibla vagnar och ställage. Företaget har tillverkning i Sverige och USA med tillhörande distribution i Europa och Nordamerika inklusive Mexiko. 14:e december 2017 listades bolaget på Nasdaq First North i Sverige.

FlexQube har några av världens största tillverkare inom fordons-, energi-, försvar-, flyg-, vitvaror- och entreprenadmaskiner bland sina kunder. Några exempel är Volvo Cars, Autoliv, Dräxlmaier, Scania, Whirlpool, Eberspächer och Oshkosh.

För mer information kontakta VD, Anders Fogelberg

anders.fogelberg@flexqube.com

+46 702 86 06 74

Om Brose Fahrzeugteile GmbH & Co. KG

Brose är världens femte största familjeägda billeverantör. Företaget är en leverantör av mekatroniska system för dörrar, säten eller elmotorer och -enheter som finns i vartannat nytt fordon runt om i världen idag. Företaget har idag mer än 25 000 anställda på 60 platser i 23 länder.

Certified Adviser: Avanza Bank, telefon +46 8 409 421 20

Denna information är sådan som FlexQube AB (publ) är skyldigt att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersoners försorg för offentliggörande den 9 januari 2018 kl 08.00 CET.