Förutsättningar för villkorat avtal mellan Inzile och QEV Tech Holdings

Som redan meddelats har Inzile AB (publ) ("Inzile") ingått ett villkorat avtal om att förvärva 50% av det spanska företaget QEV Tech Holdings ("QEV Holdings"), som i sin tur är delägare i det spanska företaget QEV Technologies SL (“QEV Tech”). Avtalet förutsätter godkännande av Inziles aktieägare vid extra bolagsstämma samt godkännande av Nasdaq First North Growth Market, på grund av identitetsändringen. Inzile kommer att vara moderbolag för all europeisk verksamhet inom den nya gemensamma strukturen för elektromobilitet och styrelsen och ledningen för Inzile kommer att kvarstå i Sverige. QEV Holdings är ett ägarföretag och har ingen operativ funktion.

 – Genom att gå samman med Enrique Bañuelos och QEV Tech tar Inzile ett steg närmare sin vision att bli en ledande leverantör av elektromobilitet, säger Daniel Wedberg, VD för Inzile. Med denna setup har vi säkrat en långsiktig investerare med nätverk, kundbas och möjligheter att skala upp globalt, fortsätter Daniel Wedberg.

I den nya gemensamma strukturen kommer Inzile att ansvara för försäljning, medan QEV Tech tar hand om utveckling av fordon för volymmarknaden. Tillverkningen kommer att läggas ut externt, utom produktion av specialfordon som kommer att stanna i Västervik, Sverige. Försäljning av fordon, tjänster och särskilda lösningar går genom Inzile, som redan har utvecklat och implementerat en digital säljplattform, liksom traditionella distributionskanaler.

QEV Tech kommer att utveckla fordon för volymmarknaden och bygga på dagens omfattning av formel E, rallycross och elbussar. QEV kommer också vara den enhet som främst bidrar till utvecklingen av nästa generation av Inziles elektroniska lätta lastbil Pro4, samt fordon i segment ovanför och under det nuvarande Pro 4-sortimentet. Inzile R&D kommer att fortsätta att fokusera på specialiserade små kommersiella fordon och utvidga sin omfattning till nischmarknader som kommuner samt hotell- och hotellbranschen.

Utveckling av mervärdestjänster och connectivity kommer att centraliseras till Sverige, som är ett föregångsland när det gäller digitalisering. Inziles produktionsenhet i Sverige förblir oförändrad och kommer att fungera som förebild för framtida mikroproduktionsenheter inom den nya gruppen.

Nedan följer nyckeltal i EUR från QEV Techs finansiella rapport 2020, estimerad (2019 reviderad). Notera att Spanien stängdes ner under 2020 på grund av Coronapandemin och att racingaktiviteter därför inte ägde rum.

  • Nettointäkter                        3 453 575  (12 950 367)
  • Rörelseresultat                   -1 967 582    (1 105 857)
  • Resultat före skatt              -2 556 596   (1 038 701)
  • Balansomslutning              19 392 888  (12 825 039)

För ytterligare information:

Daniel Wedberg, CEO Inzile, daniel.wedberg@inzile.com, +46 70 285 42 55

Om Inzile

Inzile är ett svenskt techbolag som tillverkar intelligenta eldrivna fordon samt skapar moderna transport- och servicelösningar för ett hållbart samhälle. Företagets vision är att befria världen från utsläpp av fossila bränslen och snabba på klimatomställningen genom att bidra till hållbara städer som förbättrar människors livskvalitet.

Inzile grundades 2012 utifrån en stark vilja att framtidsanpassa arbetsfordonssektorn och i teamet finns några av Skandinaviens främsta auktoriteter inom eldrivna fordon, digitalisering, tillverkning och inköp. Inzile utvecklar, producerar och säljer innovativa fordonslösningar för en global marknad utifrån Nordens utmanande klimat, säkerhetskrav och miljöstandarder. Bolaget har svenskt säte med huvudkontor och produktion i Västervik, R&D i Tranås samt marknadskontor i Stockholm.

FNCA Sweden AB är bolagets Certified Advisor, 08-528 00 399, info@fnca.se.

För mer information, vänligen besök: www.inzile.com

Om QEV Technologies E-MOBILITY WORLD

QEV Technologies är världsledande inom integrering av elmobilitetslösningar. QEV Technologies är ett teknikföretag specialiserat på design och produktion av elfordon. Företaget är innehavare av den exklusiva FIA-licensen för ERX-mästerskapet (rallycross) och ett EXTREME championship team och har också deltagit i ledningen av Mahindra- och Kina-lag i FIA Formula E, världens första helelektriska racingserie. Med sin ackumulerade erfarenhet och know-how syftar den till att revolutionera marknaden för elbilslösningar.

https://www.qevtech.com/

Om Group eFashion Championship PTE. LTD

eFC ägs av grundaren av ABB Formula E Championship, Enrique Bañuelos de Castro, som ger tillgång till intressenter på marknaden för elmobilitet. eFashionChampionship (eFC) är en elhypercar racingserie som samarbetar med världens mest kända lyxvarumärken. Mästerskapet syftar till att fokusera på det ökade medvetandet mot hållbarhet, i samarbete med de mest inflytelserika varumärkena och individerna. eFC ökar även attraktionen för elfordon hos s.k. high-net-worth individuals, vilket i sin tur accelererar utvecklingen av elfordonsindustrin som helhet.