Genetic Analysis AS erhåller thailändsk FDA-licens för GA-map[®] Dysbiosis Test i Thailand

OSLO, NORGE – 19 januari 2023: Genetic Analysis AS (“GA”), specialist på molekylär diagnostik, kan med glädje meddela att thailändska Food and Drug Administration (”FDA”) myndigheten har beviljat GA licens för GA-map® Dysbiosis Test i Thailand. GA har under 2022 i samarbete med sin distributör Hausen Bernstein Co. Ltd. (“HB”) ansökt om myndighetsgodkännande av GA-map® Dysbiosis Test, och kan med glädje meddela att testet nu godkänts av de thailändska FDA-myndigheterna för klinisk användning hos IBS- och IBD-patienter. HB planerar att lansera GA-map® från sitt molekylära laboratorium i Bangkok och marknadsföra GA-map®-produkterna i större delar av Thailand.

Ronny Hermansen, VD, Genetic Analysis, kommenterar:
"GA är stolta över att kunna meddela att de thailändska FDA-myndigheterna har godkänt GA-map® Dysbiosis Test. Ett myndighetsgodkännande kommer att göra det möjligt för läkare/specialister att använda Dysbiosis-testet för klinisk diagnostik hos IBS- och IBD-patienter. GA-map®-plattformen kommer att göra det möjligt för Hausen Bernstein att tillhandahålla mikrobiomtester av högsta kvalitet i Thailand."

Marknadens efterfrågan på bedömningar av tarmmikrobiom ökar snabbt globalt inom privat hälso- och sjukvård, medicinska kliniker och akademisk forskning med fokus på att identifiera och kategorisera patientens mikrobiota. Tillsammans med HB kan GA nu erbjuda sin thailändska FDA-godkända standardiserade testplattform för tarmmikrobiom till den thailändska marknaden för att möta det växande intresset och öka medvetenheten om dysbios.

Dr. Banlang Luangwaranan, VD, Hausen Bernstein, kommenterar:
"HB är glada att meddela att GA-map® Dysbiosis Test har fått en thailändsk FDA-licens och att GA-map® Dysbiosis Test nu kommer att vara tillgängligt för klinisk diagnostik. Vi ser att fokus på vår mikrobiombalans ökar snabbt i takt med att människor upplever fler och fler tarmrelaterade problem. GA-map® kommer att bli ett bra komplement till vår växande verksamhet med testning av matallergier. HB:s kärnvärde är att erbjuda produkter av högsta kvalitet till våra kunder, och vi är stolta över att lägga till GA-map® till vår portfölj av högklassiga produkter."

Detta är en svensk översättning av Genetic Analysis AS engelska pressmeddelande daterat 19 januari 2023, vilket kan läsas i sin helhet på www.genetic-analysis.com. Om tolkningsfrågor uppstår är det den ursprungliga engelska versionen som gäller.

För mer information, vänligen kontakta:
Ronny Hermansen, VD
E-post: rh@genetic-analysis.com

Kort om Hausen Bernstein Co. Ltd.
Hausen Bernstein Co grundades 2003 och är ett snabbt växande medicintekniskt företag med fokus på att leverera produkter, tjänster och teknisk support av högsta standard till det thailändska hälso- och sjukvårdssystemet. Hausen Bernstein distribuerar också produkter från mer än 20 kända leverantörer från Europa, USA, Japan, Singapore och Kina. På den diagnostiska sidan (IVD) täcker produkterna områden som autoimmuna sjukdomar, allergidiagnostik, testning av luftvägsinfektioner, gastrointestinala sjukdomar, testning av livsmedelsintolerans och vektorburna sjukdomar. Även molekylärdiagnostiska tester inom infektionssjukdomar och cancerdiagnostik. Förutom IVD-produkter tillhandahåller Hausen Bernstein unika medicintekniska produkter för hälso- och hälsosektorn. Hausen Bernsteins produkter är positionerade som produkter av högsta standard inom varje område, och kunderna är de högst rankade vårdenheterna i Thailand, medicinska skolor, kända privatsjukhus, sjukhuskedjor och privata laboratorier. Försäljningsteamet täcker hela Thailands territorium.

För mer information: https://www.hausen.co.th/

Kort om Genetic Analysis 
Genetic Analysis AS (GA) är ett vetenskapsbaserat diagnostiskt företag och en pionjär inom området mänsklig mikrobiom med mer än 10 års expertis inom forskning och produktutveckling. Den unika GA-map®-plattformen är baserad på en förinriktad multiplexmetod som är specialiserad för samtidig analys av ett stort antal bakterier i en reaktion. Testresultaten genereras med hjälp av den kliniskt validerade och banbrytande GA-map®-software algoritmen. Detta möjliggör omedelbara resultat utan behov av ytterligare bioinformatikarbete. GA:s vision är att bli det ledande företaget för standardiserade tarmmikrobiota-tester i världen, och GA har åtagit sig att hjälpa till att identifiera och återställa det mänskliga mikrobiomet genom sin toppmoderna teknik. GA har ett team av högt kvalificerade medarbetare med vetenskaplig bakgrund och kompetens inom bioinformatik, molekylärbiologi och bioteknik.

För mer information: www.genetic-analysis.com Intresserad av att läsa mer om GA:s produkter? Besök ga-map.com