Genetic Analysis AS ingår avtal med ELTA90 Group för att distribuera och lansera GA-map[®]-teknologin i Balkanregionen

Oslo, Norge, 8 Juni, 2023 – Genetic Analysis (”GA”), specialist på molekylär diagnostik, har ingått ett distributionsavtal med ELTA90 Group (“ELTA90”), en Sofia-baserad snabbväxande distributör av laboratoriediagnostik på Balkan med verksamhet i flera länder. Ett av ELTA90s fokusområden är specialiserad molekylär diagnostik för den kliniska diagnostik- och forskningsmarknaden.

Ronny Hermansen, VD, Genetic Analysis, kommenterar:
"GA är stolta över att ha ELTA90 Group som partner i Balkanregionen och är mycket glada över att se att vår GA-map®-plattform får erkännande från kunder på nya globala marknader. GA-map®-plattformen erbjuder en laboratorietestplattform med hög genomströmning och integrerad molnbaserad mjukvarualgoritm för omedelbar resultatpresentation av mikrobiomanalys. I takt med att de regulatoriska kraven i Europa blir striktare är vi glada att se att fler och fler laboratorier uppskattar vår CE-IVD-märkta GA-map®-lösning."

Efterfrågan på tarmmikrobiomutvärderingar ökar snabbt globalt inom privata hälsovårdstjänster, medicinska kliniker och akademisk forskning med fokus på att identifiera och kategorisera patientens mikrobiom. Tillsammans med ELTA90 kan GA nu erbjuda sin standardiserade testplattform för tarmmikrobiom till länderna på Balkan för att möta det växande intresset och öka medvetenheten om effekterna av mikrobiomförändringar och dysbios.

Dr Theodor Zamfirov, VD, ELTA90, kommenterar:
"E90 är mycket glada över att kunna erbjuda GA-map® mikrobiomtestplattform till våra laboratoriekunder över hela Balkanregionen, eftersom vi ser att efterfrågan på korrekta mikrobiomtest med korta svarstider ökar snabbt. GA-map® kommer att vara ett utmärkt komplement till vår växande verksamhet inom specialiserad molekylär diagnostik, eftersom flera laboratorier i Balkanländerna fokuserar på att förse den europeiska marknaden med högkvalitativ diagnostik. ELTA90:s kärnvärde är att erbjuda produkter av högsta kvalitet till våra kunder, och vi är stolta över att kunna lägga till GA-map® i vår portfölj av avancerade produkter."

Detta är en översättning av det engelska originalet. Om det finns någon inkonsekvens mellan den engelska och den svenska versionen ska den engelska versionen gälla.

För mer information om GA, vänligen kontakta:
Ronny Hermansen, VD
E-post: rh@genetic-analysis.com

Eilert Aamodt, Chief Financial Officer
E-post:
ea@genetic-analysis.com

Om ELTA90-koncernen
ELTA90 är en av de största distributörerna av life science- och diagnostikprodukter på Balkan. ELTA90 grundades 1999 och består nu av ett team med 180 anställda som arbetar från 12 kontor i 9 länder i Balkanregionen. En drivande faktor i vår utveckling har alltid varit innovationer inom vetenskap och diagnostik. Huvudfokus för vår verksamhet är distribution av laboratorieutrustning, reagenser, förbrukningsvaror, specialiserade diagnostik- och forskningstester, ofta relaterade till högspecialiserade aktiviteter som NGS, in vitro-befruktning, molekylärgenetisk forskning. Med utgångspunkt i den grund vi har från traditionella produkter på marknaden för laboratoriemöbler och -utrustning har vi alltid strävat efter att lägga till och utöka vår portfölj med innovativa produkter av exceptionellt värde för patienten och laboratoriet. Förtroendet för att vi erbjuder högkvalitativa varumärken på marknaden är en följd av långvariga partnerrelationer med företag som Illumina, Sysmex, Stago, Nikon Instruments, Eppendorf, Thermo Fisher Scientific, Abbot och många andra. Vi är fast beslutna att erbjuda våra kunder kompletta lösningar inom immunologi, kliniskt laboratorium, mikrobiologi, virologi och snabbdiagnostik. Bland våra prioriteringar finns automatiserade lösningar som ger våra kunder tillförlitlighet och frihet i arbetet. 

Om Genetic Analysis
Genetic Analysis AS (GA) är ett vetenskapsbaserat diagnostiskt företag och en pionjär inom området mänsklig mikrobiom med mer än 15 års expertis inom forskning och produktutveckling. Den unika GA-map®-plattformen är baserad på en förinriktad multiplexmetod som är specialiserad för samtidig analys av ett stort antal bakterier i en reaktion. Testresultaten genereras med hjälp av den kliniskt validerade och banbrytande GA-map®-software algoritmen. Detta möjliggör omedelbara resultat utan behov av ytterligare bioinformatikarbete. GA:s vision är att bli det ledande företaget för standardiserade tarmmikrobiota-tester i världen, och GA har åtagit sig att hjälpa till att identifiera och återställa det mänskliga mikrobiomet genom sin toppmoderna teknik. GA har ett team av högt kvalificerade medarbetare med vetenskaplig bakgrund och kompetens inom bioinformatik, molekylärbiologi och bioteknik.

Mer information finns på Genetic Analysis hemsida: www.genetic-analysis.com

Intresserad av att läsa mer om GA:s produkter? Besök ga-map.com