Genetic Analysis AS ingår avtal med Microbiome Research Pvt. Ltd. för att lansera GA-map[®]-tekniken i Indien

OSLO, NORGE – 16 januari 2022: Genetic Analysis AS (“GA”), specialist på molekylär diagnostik, har ingått ett avtal om tekniköverföring med Microbiome Research Pvt. Ltd. (“MRPL”), ett Mumbai-baserat bioteknikbolag som tillhandahåller tjänster för profilering av mikrobiom inom området tarmmikrobiom i Indien. MRPL kommer att lansera en portfölj av testtjänster baserade på GA-map® Dysbiosis Test – vilket gör GA-map® till det första CE-IVD-märkta standardiserade tarmmikrobiomtestet på den indiska marknaden. Tjänsteutbudet kommer också att rikta sig till kliniska forskningskunder och medicinska kunder. Den kommersiella lanseringen förväntas ske under Q2 2023.

Ronny Hermansen, VD, Genetic Analysis, kommenterar:
"GA fortsätter att gå in på nya marknader och vi är stolta över att ha MRPL som partner på en tillväxtmarknad som Indien. GA-map®-plattformen erbjuder en snabb laboratorietesttjänst med en integrerad mjukvarualgoritm för omedelbar resultatpresentation av din mikrobiomanalys. Vi tror att mikrobiomtestning snart kommer att vara en game-changer inom medicinen och är övertygade om att GA-map®-plattformen kommer att vara ett stort stöd för MRPL i deras uppdrag att hjälpa människor i Indien att förstå sitt mikrobiom."

Efterfrågan på bedömningar av tarmmikrobiom ökar snabbt på den indiska marknaden inom privat hälso- och sjukvård, medicinska kliniker och akademisk forskning där dysbios fortfarande är ett nytt och framväxande begrepp. Tillsammans med MRPL kan GA nu erbjuda sitt CE-IVD-märkta standardiserade tarmmikrobiomtest till den indiska marknaden och därmed möta det växande intresset och öka medvetenheten för dybsios. Även om den direkta marknadspotentialen för GA-map® är svår att fastställa, är den näst bästa metoden titta på marknaden för matsmältningshälsa och probiotika. Undersökningar visar att omkring 50 % av de indiska familjerna rapportade problem med matsmältningen – med matsmältningsbesvär, surhet och gaser som de tre vanligaste problemen. Detta tyder på att det finns en enorm potential för GA-map®-testet. En annan indikator på marknadspotentialen är den probiotiska marknaden som för närvarande värderas till 35 MUSD och växer med 40 % CAGR. Sammanlagt ger dessa två indikatorer en god inblick i potentialen för GA-map®.

Ravi Shroff, grundare och VD, MRPL, kommenterar:
"Vårt uppdrag är att vi vill gå till roten av problemet som har sitt ursprung i tarmen med en vision om hur vi kan få människor att ta ansvar för sin hälsa. Genom att erbjuda olika tjänster för profilering av tarmmikrobiom är vi en av de första aktörerna inom detta område i Indien. Vi håller på att bygga upp ett helt ekosystem kring tarmhälsa och genetiska tester och att lansera tjänster baserade på ett kliniskt CE-märkt mikrobiomtest som drivs av GA-map®-teknologin är en milstolpe på vår resa för att utveckla denna marknad."

Detta är en översättning av det engelska originalet. Om det finns någon inkonsekvens mellan den engelska och den svenska versionen ska den engelska versionen gälla.

För mer information, vänligen kontakta:
Ronny Hermansen, VD
E-post: rh@genetic-analysis.com

Om Microbiome Research Pvt. Ltd.:
Microbiome Research Pvt. Ltd (MRPL) grundades 2016 och är Mumbais enda mikrobiomföretag i landet med ett internt labb som bedriver banbrytande forskning inom området mikrobiom. MRPL erbjuder ett brett utbud av laboratorie- och FoU-tjänster i Indien.

För mer information: www.microbiome.in

Om Genetic Analysis AS:
Genetic Analysis AS (GA) är ett vetenskapsbaserat diagnostiskt företag och en pionjär inom området mänsklig mikrobiom med mer än 10 års expertis inom forskning och produktutveckling. Den unika GA-map®-plattformen är baserad på en förinriktad multiplexmetod som är specialiserad för samtidig analys av ett stort antal bakterier i en reaktion. Testresultaten genereras med hjälp av den kliniskt validerade och banbrytande GA-map®-software algoritmen. Detta möjliggör omedelbara resultat utan behov av ytterligare bioinformatikarbete. GA:s vision är att bli det ledande företaget för standardiserade tarmmikrobiota-tester i världen, och GA har åtagit sig att hjälpa till att identifiera och återställa det mänskliga mikrobiomet genom sin toppmoderna teknik. GA har ett team av högt kvalificerade medarbetare med vetenskaplig bakgrund och kompetens inom bioinformatik, molekylärbiologi och bioteknik.

Mer information finns på Genetic Analysis hemsida: www.genetic-analysis.comIntresserad av att läsa mer om GA:s produkter? Besök ga-map.com