Här kan man hitta sitt drömjobb i Piteå

Arbetsförmedlingen i Piteå har under många år arrangerat rekryteringsmässor för arbetsgivare och arbetssökande. Dagarna brukar locka hundratals besökare varje år.

Bland de arbetsgivare som anmält sig till årets dag kan nämnas Piteå kommun, Frösunda Assistans, Burlink, Adecco, Coop Forum, Shorelink och Youcall. Det kommer också att finnas utbildningsanordnare på plats.

Behovet av vikarier är stort

Hälso- och sjukvård samt socialt arbete är det största yrkesområdet i Norrbotten. Det är också ett yrkesområde där behovet av arbetskraft är mycket stort och där möjligheten att få ett jobb är mycket goda. Det beror på att andelen äldre i samhället ökar samtidigt som många som arbetar inom yrkesområdet kommer att pensioneras.

– Eftersom behovet av vikarier är så stort arrangerar vi varje år en stor rekryterings- och utbildningsmässa så att arbetsgivarna kan hitta den kompetens de söker. De flesta verksamheter inom vård- och omsorg måste ju fungera på samma sätt på sommaren som under alla andra tider på året, säger Elin Janum, arbetsförmedlare i Piteå.

Stor betydelse som mötesplatser

– Rekryteringsträffar har stor betydelse som mötesplatser. Du möter arbetsgivare med ett uttalat rekryteringsbehov öga mot öga under enkla förhållanden. Det är ett jättebra sätt för både arbetsgivaren och den sökande att skapa sig en bild av varandra. Och det här drar alltid mycket folk, säger Elin Janum.

Media är välkomna att följa rekryterings- och utbildningsmässan den 22 februari.

Plats: Nolia City Konferens, Piteå, lokal Hemlunda (ingång via biblioteket)

Datum: Torsdag den 22 februari

Tid: Klockan 13-16

 

För kommentarer och information:  Elin Janum, arbetsförmedlare i Piteå, 010-486 05 26

Presskontakt:  Peter Lundberg, press- och informationsansvarig, 010-488 55 78

Arbetsförmedlingen Norrbotten-img