H&D Wireless inomhuspositionering populär även inom besöksnäringen: H&D Wireless landar Europas största nöjescenter Exploria som kund

H&D Wireless , den svenska börsaktuella leverantören av IoT-, moln-, och plattformslösningar, levererar spår- och positioneringsteknik till nöjescentret Exploria , för bättre uppsikt av besökarnas barn. Det 20 000 kvadratmeter stora upplevelsecentret blir nu H&D Wireless första kund till positioneringstjänsten inom det snabbt växande IoT-segmentet inomhuspositionering genom ett 2-års avtal.

GEPS for Hospitality heter IoT-tjänsten som kommer att hjälpa föräldrar att följa sina barn på Sveriges största nöjescenter Exploria utanför Stockholm. Den enkla lösningen är ett smart armband utrustad med den nya tjänsten, som låter föräldrarna följa sitt barns position i realtid via en app i mobilen.

– Affärsnyttan ligger i all data som besökarna genererar. Hur ofta och hur länge barnen är i respektive attraktion, vilka attraktioner som är mer eller mindre lockande och hur rörelseflödet ser ut i leklandet som helhet. Det är precis den typen av realtidsdata som snabbt skalas upp till att också bli oumbärlig i stora industriella processer, säger Pär Bergsten, VD, H&D Wireless.

– Vi är stolta över att vara först i Sverige och Europa med att kunna erbjuda en smart inomhuspositioneringstjänst som kommer att ge våra gäster en ännu bättre upplevelse.
Nu kan föräldrarna lugn och ro slappna av med vetskap var barnen är hela tiden 
, säger Mikael Andreasson, VD, Exploria AB.

Med en precision som kan mätas från meternivå ned till decimeter, är H&D Wireless spår- och positioneringsteknik mycket effektivt för verksamheter som behöver realtidsdata kopplat till sina affärssystem, något som allt fler upptäcker. Inomhuspositionering är ett växande område med många lönsamma användningsområden, och ses av många som en central del av övergången till den fjärde industriella revolutionen, Industri 4.0.

Med GEPS for Industry erbjuder H&D Wireless en världsledande RTLS- lösning inom industriell IoT för positioneringstjänster förkonfigurerad för SAP-användare. Pär Bergsten menar att den största fördelen med H&D Wireless positioneringsteknik är den breda palett av tjänster den erbjuder.

– Positioneringen i sig är grunden. Det möjliggör en upp till 50-procentig ökning av utnyttjandegraden, om man hela tiden vet var all utrustning är. Det leder i sig till både lägre kostnader och snabbare produktion. Men utöver det har vi en artificiell analys (AI) för alla data som kommer in. Var finns flaskhalsarna i logistiken? När och under vilka omständigheter uppstår dom? Denna information går automatiskt in i affärssystemet, vilket är en enorm fördel framför att som förr sköta inventering och inmatning manuellt, fortsätter Pär Bergsten.

GEPS for Industry lanserades i våras och har ytterligare stärkt svenska H&D Wireless position på den snabbväxande marknaden för trådlös realtidsspårning (RTLS). Marknaden för Smart Factory och Industriell IoT växer kraftigt och beräknas vara värd mer än 225 miljarder dollar år 2021 (Markets and Markets Research).

H&D Wireless har för avsikt att inom kort notera bolagets aktier på Nasdaq First North inom kort. Bolaget genomför också en nyemission med företräde för befintliga aktieägare med start den 24 november som kommer att tillföra bolaget 24 miljoner kronor om emissionen blir fulltecknad. Tidigare har företaget tagit in 25 miljoner kronor hösten 2016 samt 18 miljoner våren 2017 i kapitaltillskott.

För mer information, vänligen kontakta:
Pär Bergsten
CEO, H&D Wireless
Tel: +46-8-551 184 60
E-post: par.bergsten@hd-wireless.se eller sales@hd-wireless.se 

Mikael Andreasson
VD, Exploria
Tel: +46-70-280 10 00
Epost: mikael@axelstivoli.se 
Epost: info@exploriacenter.se 

Bra länkar:
http://www.exploriacenter.se/ 
About H&D Wireless 

About H&D Wireless – ny site lanseras idag! 

Om H&D Wireless:
H&D Wireless är en svensk leverantör av tjänster inom Internet of Things, moln- och plattformssystem. Företagets IoT-molnplattform Griffin är en end-to-end systemlösning och består av trådlösa moduler, molntjänster och smarta phone-applikationer för smarta hem och företag i världsklass. Sedan 2016 erbjuder bolaget Griffin Enterprise Positioning Services (GEPS™) som en molntjänst för inomhuspositionering av fysiska saker i företagens affärsprocesser. H&D Wireless grundades 2009 och är ett av Sveriges snabbast växande och mest prisbelönta IoT-företag, med över 1 100 000 trådlösa produkter levererade hittills för IoT, M2M-lösningar över hela världen.

Om Exploria:
Exploria i Botkyrka är det störst upplevelsecentret i Europa med 20 000 kvadratmeter med temavärldar, bowlinghallar och klätterställningar. I Coops före detta lokaler i Botkyrka finns numera temavärldar med allt från dinosaurier till klätterställningar. I lokalerna finns också restauranger, go-kartbana och konferensanläggningar