Indentive får miljonorder. Ska utveckla molnlösning och visualisering av data för byggbranschen

Indentive har fått i uppdrag av InviSense AB att utveckla en intuitiv molnlösning för insamlade mätdata från fuktsensorer samt visualisering av data via en handhållen skanner. Fuktsensorerna används idag inom byggbranschen för att tidigt kunna upptäcka fuktskador i byggnader. Uppdraget är värt ca 1 MSEK.

InviSense har utvecklat en ny sorts mikrometertunna, trådlösa fuktsensorer som ska hjälpa byggföretag att upptäcka fuktskador. Metoden kan minska kostnader för bland annat fastighetsägare och försäkringsbolag och beräknas kunna leda till en kvalitetsförbättring i branschen samt minska människors oro över att bo i skadade hus.

Nu får Indentive i uppdrag att skapa en molntjänst där mätdata lagras samt visualiseringen av data som ska kunna läsas av med hjälp av en effektiv och lättanvänd handhållen skanner.

– Vi har spetskompetens inom molnbaserade system och visualisering så det här uppdraget passar oss utmärkt. InviSense uppfinningen visar verkligen vad ny teknik kan åstadkomma, säger Anders Visell, vd på Indentive.

Indentive har tidigare gjort uppdrag för InviSense. Framförallt är det kompetensen inom molntjänster som gör att företaget återkommer som kund.

– Indentive har den kompetens inom plattformsutveckling och visualisering som vi behöver. Vi uppskattar också deras nytänkande och kreativitet, säger Björn Garplind, vd på InviSense.

– Vi vet att intresset för produkten är stort i byggbranschen och vi har fått priser för den här tekniska innovationen. Det ger oss incitament och ekonomi att satsa på att utveckla sensorn och skapa den här molntjänsten för våra kunder, fortsätter Garplind.

Produkten beräknas lanseras under våren.

Läs mer om Indentive på indentive.se

Läs mer om InviSense på  invisense.se

Indentive är listat på Nasdaq First North i Stockholm under kortnamnet Inden B. Certified Adviser är Remium Holding AB (www.remium.com, tfn 08 – 454 32 00).

Denna information är sådan information som Indentive är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 januari 2018, kl. 15.50.

För mer information kontakta:
Anders Visell, vd Indentive
Tel: anders.visell@indentive.se
E-post: 013-465 85 06

Björn Garplind, vd InviSense
Tel: 0738- 80 07 73
E-post: bjorn.garplind@invisense.se

Indentive är ett snabbväxande techbolag grundat 2011 och är specialiserat på IoT-teknologi, cloud-lösningar, IP-TV-lösningar och app-utveckling. Företaget har utsetts till Gasellföretag två år i rad av Dagens Industri. Indentive har utvecklat den öppna IoT-plattformen Connective som ger användaren tillgång till sina IoT-tjänster i ett och samma gränssnitt utan att behöva bekymra sig om tekniken. Connective levereras genom operatörer och har som mål att bli branschstandard för stadsnäten under 2019. Indentive har cirka 50 anställda med huvudkontor i Science Park Mjärdevi, Linköping, och filial i Stockholm. Bolagets aktier handlas på Nasdaq First North under kortnamnet INDEN B.