INDENTIVE: IOT-PLATTFORM SKA ÖKA OMS TILL 300 MLN KR 2020 – VD

STOCKHOLM (Direkt) Teknikbolaget Indentive, som börjar handlas på First North den 13 november, ska med sin IoT-plattform Connective växa kraftigt framöver. Bolaget siktar på att omsätta omkring 300 miljoner kronor år 2020, jämfört med att ha omsatt knappt 16 miljoner kronor 2016.

Det säger Indentives vd, och en av bolagets grundare, Lars-Thomas Rasmussen till Nyhetsbyrån Direkt i en tv-intervju som gjordes den 3 oktober strax innan prospektet inför noteringen offentliggjordes.

“Vi kommer 2020 att ha 1 miljon uppkopplade kunder på den här licensmodellen och på ett ungefär 5 miljoner förenklade licenser på det. Vi kommer att omsätta på ett ungefär runt 300 miljoner 2020”, säger Lars-Thomas Rasmussen.

Länk till sändning med intervjun:

https://youtu.be/4xeobWAANGo?t=760

De 30 miljoner kronor, som Indentive tar in i en emission i samband med listningen på First North, ska kunna ta bolaget till att bli kassaflödespositivt vid utgången av 2018, enligt Lars-Thomas Rasmussen.

Teckningskursen i emissionen har fastställts till 18 kronor per unit, som består av en B-aktie och en teckningsoption. Teckningsperioden pågår 6-20 oktober.

Inför listningen har Aggregate Media investerat 4,5 miljoner kronor i Indentive.

De sex huvudägarna och grundarna av bolaget (Mattias Andersson, Anders Brink, Carl-Johan Gerhardsson, Lars-Thomas Rasmussen, Mikael Regin och Mattias Borgström) kommer efter emissionen att äga cirka 47 procent av kapitalet och 90 procent av rösterna i Indentive.

Huvudägarna, styrelsen och ledningen har undertecknat en lock-up för en period av sex månader efter listning.

Indentive grundades 2011 och är specialiserat på IoT-teknologi, cloud-lösningar, IP-TV-lösningar och app-utveckling. Bolaget har cirka 45 anställda och huvudkontoret ligger i Linköping.