Intropris förvärvar Racerback

I en uppgörelse som undertecknades den 30 april förvärvar Intropris Racerback, som drivs i bolaget Jaktbiten i Karlshamn AB. Tillträdet sker omgående genom att Intropris övertar samtliga aktier i bolaget.

Verksamheten i Racerback kommer att drivas vidare och utvecklas i samverkan med Intropris övriga butiker och bolag. Jaktbiten i Karlshamn blir ett helägt dotterbolag till Intropris AB, Rickard Lundberg stannar som VD för bolaget och ansvarig för dess drift.

Racerback startades 2004 av Rickard Lundberg som en renodlad e-handelsverksamhet. Så småningom öppnades även en fysisk butik i Karlshamn. Man har genom åren specialiserat sig på produkter för medvetna jägare, där innovativa och prisvärda varor alltid varit rättesnöret.

Intropris startades under 2005 som ett e-handelsbolag, och kompletterades 2008 med en första fysisk butik i Vimmerby. Under våren 2015 förvärvades en andra butik i Ronneby, och sommaren 2015 startades ännu en butik, då i Eksjö. I april 2017 övertog Intropris tre butiker från Huntyard och Berras, och därmed har Intropris idag, i och med förvärvet av Jaktbiten i Karlshamn AB, sju fysiska butiker i Sverige. Dessa återfinns från Karlshamn i söder till Gävle i norr. Samtliga butiker har ett komplett jakt- och fiskeutbud, och alla utom de i Eskilstuna och Karlshamn säljer idag vapen. I tre av butikerna säljs även hemelektronik och dataprodukter.

Fram till maj 2016 ingick Intropris i Ambia Trading Group AB, då det delades ut till Ambias 300 aktieägare.

”Jaktbranschen har genomgått en stor förändring sedan vi öppnade vår första butik” säger Intropris grundare Marcus Andersson, och fortsätter ”Rickard har gjort ett fantastiskt arbete med Racerback. Grundfilosofin i bolaget är samma som den vi alltid försökt anamma i Intropris, utan bra varor och nöjda kunder kommer man ingenstans. Nödvändigheten av tillväxt och att vara representerad i flera kanaler ställer nu större krav på alla – utslagningen av mindre handlare har med det vi vet just nu bara börjat. Intropris målsättning är att bli en av de större nordiska aktörerna, och då räcker det inte med organisk tillväxt”, avslutar Andersson.

”Jag ser med spänning fram emot denna nya resa, att få jobba ihop med professionella och starka ägare skapar extrema möjligheter, tillsammans med de inköpskanaler som jag skapat under alla dessa år, har vi en grym bas att stå på.” kommenterar Rickard Lundberg förvärvet, och fortsätter ” Jag längtar efter att få komma igång med att realisera alla planer, produkter och produktlinjer som jag länge planerat för.