IPO: AFV LOCKAS INTE AV EUROAFRICA DIGITAL VENTURES

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Affärsvärlden lockas inte av Euroafrica Digital Ventures och ger rådet att inte teckna i emissionen inför den planerade noteringen på Nasdaq First North i april.

Inför noteringen vill Euroafrica Digital Ventures, som tillhandahåller plattformar med tillhörande tjänster inom digital media på marknaderna i Norden och i tillväxtmarknaden Tanzania, ta in 20 miljoner kronor i en unitemission. Det värderar bolaget till närmare 45 miljoner kronor.

“Bolagets nuvarande struktur är helt ny. Utvecklingsplanerna är omfattande och ambitiösa men långt från att realiseras. Börsvärdet är inte lågt givet denna utvecklingsfas. Rådet är att inte teckna denna ipo”, skriver tidningen i en genomgång av bolaget.

Planen är att investera i en ny köp- och säljplattform och inkludera e-handel, lansera den befintliga marknadsföringsplattformen till den breda marknaden och etablera ett digitalt mediabolag i Östafrika som enligt bolaget har stor tillväxtpotential.

Affärsvärlden menar dock att det är ovanligt att svenska småbolag lyckas med affärer på outvecklade marknader långt från Europa samt att nyckelpersonerna bakom bolaget inte heller ger inspiration till att tro att Euroafrica blir ett undantag.

“Personerna som inte kommer från Social Medialab, vd och styrelseordförande, har bakgrund inom junior mining och bolag som Vilhelmina Mineral och Kilimanjaro Gold”, skriver AFV.