IPO: APP-BOLAGET SLACK PLANERAR DIREKTNOTERING I USA 2 KV – WSJ

STOCKHOLM (Direkt) Amerikanska tech-bolaget Slack planerar en börsnotering under det andra kvartalet i år, preliminärt genom en så kallad direktnotering.

Det uppger källor för Wall Street Journal.

En direktnotering innebär att bolaget inte har ett offentligt introduktionserbjudande med nyemission. I stället görs existerande aktier tillgängliga för handel och öppningskursen bestäms av köp- och säljorder börsen får in.

Det enda större bolag som hittills USA-noterats på detta sätt är Spotify, som förra året klev in på New York-börsen.

En förutsättning för direktnotering är att bolaget inte är i behov av pengar. Slack, som gör programvaruverktyg för gruppkommunikation, har sedan starten 2013 tagit in över 1 miljard dollar och har enligt Wall Street Journals uppgiftslämnare fortfarande betydande mängder kapital. Senaste kapitaltillskottet var i augusti i fjol, då det tog in 427 miljoner dollar till en bolagsvärdering på 7,1 miljarder dollar (cirka 63 miljarder kronor).

Slack räknar enligt källorna med att vid noteringen få en värdering som ligger en bra bit över 7 miljarder dollar. Inför noteringen har bolaget anlitat Goldman Sachs, Morgan Stanley och Allen & Co som rådgivare – samma trio som bistod vid Spotifys notering.