IPO: ASTON MARTIN PÅ VÄG TILL BÖRSEN, VÄRDERING 55 MDR KR – BN

STOCKHOLM (Direkt) Den brittiska lyxbilstillverkaren Aston Martin, känd inte minst från James Bond-filmerna, överväger en notering på Londonbörsen. Värderingen väntas hamna i storleksordningen 5 miljarder pund, motsvarande cirka 55 miljarder kronor.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till anonyma källor med insyn i ärendet.

Enligt uppgift har bolaget hållit preliminära samtal med rådgivare, men något beslut är ännu inte fattat. Från investerarhåll väntas intresset öka i spåren av Aston Martins planer på att lansera en SUV under 2019, enligt källorna.

Aston Martin levererade under fjolåret över 5.000 bilar för första gången sedan 2008 och räknar med att slå sina egna helårsprognoser om ett ebitda-resultat på minst 180 miljoner pund och en försäljning på över 840 miljoner pund.

Aston Martin presenterade i november 2017 den nya versionen av den klassiska modellen Vantage, som är något av en instegsmodell. Bolaget har redan sålt ut det mest av 2018 års planerade produktion av modellen, med en prislapp som börjar på drygt 1,5 miljoner kronor.

Från Aston Martin och dess ägares sida lämnas inga kommentarer. Bolaget kontrolleras av investmentbolaget Investindustrial Advisors samt ett antal investerare med hemvist i Kuwait.

Bild: Aston Martin Vantage, årsmodell 2018

image

Källa: Aston Martin