IPO: FRACTAL SKA NOTERAS PÅ FIRST NORTH, ÄGARE SÄLJER AKTIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fractal Gaming Group, verksamt inom PC-gamingprodukter, släppte på tisdagen prospektet inför sin notering på handelsplattformen Nasdaq First North Premier som föregås av att befintliga ägare säljer aktier för 478 miljoner kronor.

Priset i erbjudandet är 41 kronor per aktie, vilket värderar samtliga utestående aktier till 1.194 miljoner kronor.

Fractal grundades år 2010 och bolagets produkter säljs nu på över 50 marknader världen över. Under 2020 var nettoomsättningen 636 miljoner kronor och det justerade ebitda-resultatet 139 miljoner kronor.

TIN Fonder, Ernström Finans, Handelsbanken Fonder på uppdrag av Microcap Sverige, Enter Småbolagsfond och LMK Venture Partners har åtagit sig att förvärva aktier för 270 miljoner kronor, vilket motsvarar 23 procent av det totala antalet aktier i bolaget och 56 procent av de erbjudna aktierna.

“Vi har mött ett stort intresse och fått positiv feedback från investerare som ser möjligheterna i att vi har etablerat en ledande marknadsposition och ett ledande varumärke globalt inom en attraktiv nisch av premiumsegmentet för gaming-produkter. Fractal har en tydlig strategi och plan för fortsatt lönsam tillväxt som baseras på en god underliggande marknadstillväxt inom performance gaming och esport”, säger vd och grundare Hannes Wallin.

Anmälningsperioden i erbjudandet väntas pågå mellan den 3 och 10 februari. Beräknad första handelsdag på First North Premier är den 11 februari 2021.

Carnegie är Sole Global Coordinator och Joint Bookrunner medan ABG Sundal Collier är Joint Bookrunner. Sundling Wärn Partners är oberoende finansiell rådgivare till Fractal i samband med noteringen.