IPO: NUSTAYS TJÄNST IMPONERANDE, MEN VAGT OM KAPITAL – BÖRSPLUS

STOCKHOLM (Direkt) Det danska hotellbokningsföretaget Nustay, som är på väg till Spotlight Stock Market, är störande vaga kring bolagets kapitalbehov, anser Svenska Dagbladets analystjänst Börsplus som dock är rätt imponerade av själva tjänsten.

“Man pratar om ‘positivt kassaflöde 2019’ men det måste rimligen inkludera nyemissionspengarna och är därmed nästan helt meningslös information. Eller vilseledande”, skriver SvD Börsplus som samtidigt är rätt imponerade av hur långt Nustay har tagit sig med rätt begränsade resurser.

“En lanserad plattform, befintlig försäljning och en användarvänlig hemsida är tre faktorer som talar för Nustay”, skriver analystjänsten som ser potentiellt stor uppsida.

“Den riskvillige gör inte fel som tecknar sig för en slant men något generellt teckna-råd från oss blir det inte”, uppger SvD Börsplus som sätter betyget 4 av 6.

Nyhetsbyrån Direkt gjorde nyligen en tv-intervju med Nustays vd Mathias Lundø Nielsen som kan ses på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=ORbR3RJTX4w

Teckningsperioden i nyemissionen pågår till den 5 mars. Första handelsdag på Spotlight väntas bli den 22 mars.