Kalqyl publicerar analys av Tendo AB

Analysbolaget Kalqyl har publicerat en aktieanalys av Tendo AB (”Tendo” eller ”Bolaget”).  Med sin patenterade teknik utvecklar Bolaget en användarvänlig exoskeletthandske som Kalqyl bedömer ha stor potential till en god marknadsintroduktion i Skandinavien under 2023.

I analysen av Tendo skriver Kalqyl att Bolagets produkt Tendo OneGrip är en användarvänlig produkt för personer som lider av en ryggmärgsskada och som är anpassad efter användarnas unika behov.

Tendo jämförs med konkurrenter på marknaden men bedöms särskilja sig från konkurrerande robotiserade hjälpmedel med fördelar som att produkten är lätt och smidig, har intuitiv styrning som både öppnar och stänger greppet vilket innebär att det inte krävs någon existerande handfunktion. Bolagets patenterade teknik bedöms även ha stor potential att expandera till nya marknader i takt med att produkten utvecklas och anpassas till andra kroppsdelar i behov av assistans.

 

Vidare lyfter Kalqyl att Bolaget fyller ett tydligt behov på marknaden och har stor potential till en god marknadsintroduktion i början av 2023. Tendos styrelse besitter stark kompetens och erfarenhet och Bolaget har hittills följt sin kommunicerade tidsplan, ytterligare faktorer som stärker Bolagets position inför kommande marknadslansering.

 

Läs hela analysen här: https://kalqyl.se/initial-take-tendo

För mer information om Tendo, vänligen kontakta:
Sofie Woge, VD, Tendo
Telefon: (+46) 760 – 21 22 13
E-post: sofie@tendoforpeople.se

Kort om Tendo
Tendo AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar medicintekniska robotiserade hjälpmedel till personer med funktionsnedsättningar i händerna. Bolagets första produkt, Tendo OneGrip, är en handske med integrerat exoskelett som ger styrka och rörlighet i händerna till personer med begränsad, eller saknad handfunktion till följd av en ryggmärgsskada. Bolaget är beläget i Lund i Sverige. Tendo AB är noterat på den svenska Spotlight Stock Market. Mer information på www.tendoforpeople.se.